Εγγραφή    Σύνδεση    Δ. Συζήτηση    Συχνές Ερωτήσεις



Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Τρί 08 Απρ 2014, 15:13 
Χωρίς σύνδεση
R U a Ducatista?
R U a Ducatista?
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ 22 Μαρ 2008, 20:58
Δημοσιεύσεις: 8055
Τοποθεσία: Madrid - Spain
Φύλο: Άντρας
Μηχανή: -Άλλη-
Άλλη: SS 1000ds Rt
Αν και εχουμε ηδη μιλησει για το DucatiDiag (τωρα πια λεγεται JPDiag) παιζει και μια εναλακτικη λυση για κινητα Android: https://play.google.com/store/apps/deta ... 5.AllinOne

Αν και δεν εχει ολες τις λειτουργιες του JPDiag, βολευει μια χαρα για να κανουμε απλους ελεγχους (TPS reset, σεταρει το trimmer για το μονοξειδιο, διαβαζει τυχον σφαλματα, κτλ...). Επισης, εχει μια επιλογη που σου επιτρεπει να κρατησεις log ολων των μετρησεων σε μορφη csv (ανοιγει μετα με excel), ο,τι πρεπει δηλαδη για να βγεις βολτα και να κανεις καταγραφη!!

Το αλλο καλο;; Ειναι τσαμπα!! Θελει μονο ενα καλωδιο σαν και αυτο του JPDiag (Fiat 3pin Alfa Lancia to 16 Pin Diagnostic Cable obd2) + ενα κονεκτορα OBD2 με ενσωματωμενο ΒlueTooth (ELM327 OBDII V1.4 Bluetooth Diagnostic Interface OBD2 ή ELM327 v1.5 Mini Bluetooth OBD-II OBD2).


Η σελιδα αυτου που το εφτιαξε ειναι αυτη: http://christian.giupponi.free.fr/Android/SCANM5X.HTM (στα γαλλικα - χρησιμοποιηστε το google translate). Κατω κατω εχει ενα προγραμματακι που μετατρεπει τα δεδομενα απ'το σε μορφη που διαβαζεται απο το προγραμμα LogWorks της Ιnnovate Motorsports (http://www.innovatemotorsports.com/prod ... gworks.php), το οποιο ειναι τσαμπα :glimpse:

Εννοειται πως δεν μπορει να κανει γρηγορο data logging οπως κανουν οι κανονικοι data loggers αλλα βολευει μια χαρα για να εχουμε μια καλη εικονα του τι συμβαινει.



Οριστε και ενα βιντεο (αν και παλιο):


http://www.youtube.com/watch?v=vC3auiRltyA



Τελος, μια συγκριση μεταξυ των πιο δημοφιλων προγραμματων για DIY μαστροχαλαστες (ο τυπος μαλλον δοκιμασε μια παλια εκδοση του ScanM5X): https://sites.google.com/site/jpsreview ... t---review



Περιμενω να μου ερθει ο κονεκτορας OBD2 BT για να κανω καμια δοκιμη. Πολυ πιο ανετο παντως απ'το να κατεβαζω λαπτοπ στο γκαραζ!! :thumbsup:




ΥΓ.
νομιζω πως ακομα δεν διαβαζει ενδειξη κοντερ, του εστειλα ενα email μηπως και μπορει να το βαλει σε επομενη εκδοση

_________________
ENGAKATS caminando por la vida Εικόνα


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Τρί 08 Απρ 2014, 15:16 
Χωρίς σύνδεση
Moderator
Moderator
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ 21 Μαρ 2010, 23:01
Δημοσιεύσεις: 4020
Τοποθεσία: Atlantis
Φύλο: Άντρας
Άλλη: honda rc166
πολυ καιρο παιζει αυτο...πολλα προβληματα εγω δε καταφερα να το συνδεσω παντως

_________________
opanos


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Τρί 08 Απρ 2014, 15:24 
Χωρίς σύνδεση
R U a Ducatista?
R U a Ducatista?
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ 22 Μαρ 2008, 20:58
Δημοσιεύσεις: 8055
Τοποθεσία: Madrid - Spain
Φύλο: Άντρας
Μηχανή: -Άλλη-
Άλλη: SS 1000ds Rt
Τι να πω; Μολις το ανακαλυψα!! Εβγαλε μαλιστα νεα εκδοση πριν απο 2 βδομαδες περιπου.

Σε καποια αλλα apps στο google play (το Torque για παραδειγμα) λενε οτι πολλες φορες φταινε οι κονεκτορες OBD2 BT (καποιοι πολυ φτηνοι, ιμιτασιον απο Κινα).

Οταν το δοκιμασω θα σας πω...

_________________
ENGAKATS caminando por la vida Εικόνα


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Τρί 08 Απρ 2014, 16:10 
Χωρίς σύνδεση
Almost Ducatista
Almost Ducatista

Εγγραφή: Πέμ 21 Ιαν 2010, 20:15
Δημοσιεύσεις: 1261
Τοποθεσία: ΡΟΔΟΣ -ΛΑΡΙΣΑ
Φύλο: Άντρας
Μηχανή: Multistrada 1000S
δωσε ενημερωση :thumbsup: :thumbsup:
ειχα δοκιμασει το scan st 300 στον υπολογιστη αλλα δεν μπορεσα να συνδεθω
εχει μερικες οδηγιες εδω
http://www.desmodromico.com/add-to-blog ... t-300.html

http://ducatiforum.co.uk/forum/threads/ ... ware.8959/


Τελευταία επεξεργασία από achilleas και Τρί 08 Απρ 2014, 16:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Τρί 08 Απρ 2014, 16:18 
Χωρίς σύνδεση
R U a Ducatista?
R U a Ducatista?
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Δευτ 24 Μαρ 2008, 01:26
Δημοσιεύσεις: 5991
Τοποθεσία: Πειραιας
Φύλο: Άντρας
Μηχανή: Monster 620
Άλλη: SBK 848
ENGAKATS έγραψε:
Σε καποια αλλα apps στο google play (το Torque για παραδειγμα) λενε οτι πολλες φορες φταινε οι κονεκτορες OBD2 BT (καποιοι πολυ φτηνοι, ιμιτασιον απο Κινα).


και εγω αγορασα το καλωδιο fiat 3pin κλπ
και εναν φτηνο bluetooth obd απτον ebay
κατεβασα και στο android κινητο και τα 3 προγραμματακια που κυκλοφορουν για ducati αλλα δεν μπορεσε να συνδεθει με το monster..

θα δοκιμασω και με το 848 που εχει ιδια συνδεση (αλλα νεοτερη version ecu κλπ) και θα δουμε τι θα γινει ...

και εγω διαβασα αλλου οτι ΜΑΛΛΟΝ φταιει ο "φτηνιαρικος κινεζικος" κονεκτορας obd ...

θα το ψαξω με την ηρεμια μου, καννα σ/κ που θα βρω χρονο και θα δουμε τι θα γινει


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Τρί 08 Απρ 2014, 16:27 
Χωρίς σύνδεση
Moderator
Moderator
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ 21 Μαρ 2010, 23:01
Δημοσιεύσεις: 4020
Τοποθεσία: Atlantis
Φύλο: Άντρας
Άλλη: honda rc166
παει κανας χρονος που το χα δοκιμασει αλλα δεν...τωρα με τα updates δε ξερω τι εχει γινει δεν εχω ξανασχοληθει παντως...

_________________
opanos


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Τρί 08 Απρ 2014, 16:31 
Χωρίς σύνδεση
Born Ducatista
Born Ducatista
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ 02 Ιούλ 2010, 13:33
Δημοσιεύσεις: 2915
Τοποθεσία: Νικαια Αττικη, Πλατανες Ρεθυμνου
Φύλο: Άντρας
Μηχανή: Monster 1100
Πολυ της μοδας πρεπει ναναι τα OBDII και τα Android..... ενας γνωστος μου ζητησε να του παραγγειλω 2 απο κινα .....

_________________
Εικόνα
58


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Τρί 08 Απρ 2014, 18:27 
Χωρίς σύνδεση
Grown Ducatista
Grown Ducatista
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Παρ 11 Σεπ 2009, 07:12
Δημοσιεύσεις: 3340
Τοποθεσία: ΚΟΡΙΝΘΙΑΡΑ !!!!!
Φύλο: Άντρας
Μηχανή: Monster 900
Άλλη: Lib-tech Skunk Ape
Για ποια μοντελα κανει ρε παιδια?

_________________
Image


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Τρί 08 Απρ 2014, 18:53 
Χωρίς σύνδεση
R U a Ducatista?
R U a Ducatista?
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ 22 Μαρ 2008, 20:58
Δημοσιεύσεις: 8055
Τοποθεσία: Madrid - Spain
Φύλο: Άντρας
Μηχανή: -Άλλη-
Άλλη: SS 1000ds Rt
Όσα φοράνε ηλεκτρονική 5ΑΜ και 59Μ

_________________
ENGAKATS caminando por la vida Εικόνα


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Δευτ 14 Απρ 2014, 15:02 
Χωρίς σύνδεση
R U a Ducatista?
R U a Ducatista?
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ 22 Μαρ 2008, 20:58
Δημοσιεύσεις: 8055
Τοποθεσία: Madrid - Spain
Φύλο: Άντρας
Μηχανή: -Άλλη-
Άλλη: SS 1000ds Rt
Παιδες, ηρθε σημερα ο κονεκτορας και το δοκιμασα… Ολα κομπλε, δοκιμασα και το tps reset --> μια χαρα! :thumbsup:


Κρατησα και ενα μικρο datalog (στο ρελαντι, ισα που μαρσαρα λιγο) και το φορτωσα στο LogWorks (http://www.innovatemotorsports.com/prod ... gworks.php):

Συνημμένο:
LogWorks - SS1000 idle.jpg



Η συχνοτητα που κραταει τις μετρησεις ειναι σχεδον 2 ανα δευτερολεπτο (κατι λιγοτερο απο 2Hz δηλαδη :wsmile: ). Σαν μετρο συγκρισης: ενας καλος datalogger φτανει και ξεπερναει τα 50-100Hz. Δεν ειναι δηλαδη συγκρισιμο με ενα κανονικο datalogger αλλα για απλο troubleshooting (και οχι μονο) βολευει μια χαρα!! :thumbsup: :glimpse:


Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.

_________________
ENGAKATS caminando por la vida Εικόνα


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Δευτ 14 Απρ 2014, 16:06 
Χωρίς σύνδεση
Full Member
Full Member
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί 01 Απρ 2008, 18:46
Δημοσιεύσεις: 852
Φύλο: Άντρας
Άλλη: esse due erre
Αλέξανδρε, επειδή κοίταζα κι εγώ για Bluetooth adapter αλλά διάβασα ότι οι φθηνοί δεν είναι και αξιόπιστοι, μπορείς να μου στείλεις το link που πήρες τον δικό σου?

_________________
Reduce to the Max


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Δευτ 14 Απρ 2014, 16:32 
Χωρίς σύνδεση
R U a Ducatista?
R U a Ducatista?
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ 22 Μαρ 2008, 20:58
Δημοσιεύσεις: 8055
Τοποθεσία: Madrid - Spain
Φύλο: Άντρας
Μηχανή: -Άλλη-
Άλλη: SS 1000ds Rt
http://www.ebay.co.uk/itm/141081031823? ... 1497.l2649

κινεζικο και cheepικο… αλλα δουλευει μια χαρα και κοστιζει μονο 7 λιρες (μεταφορικα τσαμπα)




εν τω μεταξυ μιλησα με τον Γαλλο και μου ειπε οτι αν απενεργοποιησω το καναλι του αισθητηρα λαμδα οταν logαρει η εφαρμογη… κανει λιγο πιο γρηγορα τη καταγραφη (απο 550ms πεφτει στα 400)

για να απενεργοποιησουμε το καθε καναλι απλως "κλικαρουμε" το καναλι που θελουμε πανω στην οθονη (το ιδιο για να το ενεργοποιησουμε παλι)

_________________
ENGAKATS caminando por la vida Εικόνα


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Τρί 15 Απρ 2014, 01:08 
Χωρίς σύνδεση
Full Member
Full Member
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τρί 01 Απρ 2008, 18:46
Δημοσιεύσεις: 852
Φύλο: Άντρας
Άλλη: esse due erre
:thumbsup: cheers mate!

_________________
Reduce to the Max


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Τρί 15 Απρ 2014, 17:16 
Χωρίς σύνδεση
Almost Ducatista
Almost Ducatista

Εγγραφή: Πέμ 21 Ιαν 2010, 20:15
Δημοσιεύσεις: 1261
Τοποθεσία: ΡΟΔΟΣ -ΛΑΡΙΣΑ
Φύλο: Άντρας
Μηχανή: Multistrada 1000S
ωραιος enga :thumbsup:
τωρα θα χουμε και διαγνωστικο στην τδεπη μας :)


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Τρί 15 Απρ 2014, 17:53 
Χωρίς σύνδεση
Grown Ducatista
Grown Ducatista
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ 26 Νοέμ 2008, 23:41
Δημοσιεύσεις: 4186
Φύλο: Άντρας
Άλλη: ΚαΤεΜούνα
achilleas έγραψε:
τωρα θα χουμε και διαγνωστικο στην τδεπη μας :)

Ποτε δε ξερεις που θα εισαι οταν χαλασει :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

_________________
Όποια κι αν είναι η ερώτηση 990 Adventure είναι η απάντηση

Κάγκουρας


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Τρί 15 Απρ 2014, 22:45 
Χωρίς σύνδεση
R U a Ducatista?
R U a Ducatista?
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ 22 Μαρ 2008, 20:58
Δημοσιεύσεις: 8055
Τοποθεσία: Madrid - Spain
Φύλο: Άντρας
Μηχανή: -Άλλη-
Άλλη: SS 1000ds Rt
Το καλο με τον Γαλλο ειναι οτι φαινεται να δουλευει πανω στην εφαρμογη συνεχως :thumbsup:


Πριν απο λιγο εβαλα μια προεκταση στα καλωδια που πανε στη μπαταρια για να μπορω να το αφησω συνδεδεμενο κατω απ'τη σελα (ηταν τοσο κοντα πριν που επρεπε να εχω σηκωμενο το τεποζιτο για να φτανει στη μπαταρια αλλα και στο φις του διαγνωστικου πισω στη σελα).

Τη Παρασκευη θα βγω βολτα με φιλους (αυτοκινητοδρομο και ορεινη διαδρομη) και ειμαι περιεργος να δω ανοιγμα γκαζιου σε καθε μερος της διαδρομης.

_________________
ENGAKATS caminando por la vida Εικόνα


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Τετ 16 Απρ 2014, 00:52 
Χωρίς σύνδεση
Moderator
Moderator
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ 21 Μαρ 2010, 23:01
Δημοσιεύσεις: 4020
Τοποθεσία: Atlantis
Φύλο: Άντρας
Άλλη: honda rc166
μη το κανεις το εκανα εγω :zep: :whistling: :whistling:

_________________
opanos


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Τετ 16 Απρ 2014, 01:03 
Χωρίς σύνδεση
R U a Ducatista?
R U a Ducatista?
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ 22 Μαρ 2008, 20:58
Δημοσιεύσεις: 8055
Τοποθεσία: Madrid - Spain
Φύλο: Άντρας
Μηχανή: -Άλλη-
Άλλη: SS 1000ds Rt
και..;

_________________
ENGAKATS caminando por la vida Εικόνα


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Τετ 16 Απρ 2014, 01:05 
Χωρίς σύνδεση
Moderator
Moderator
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ 21 Μαρ 2010, 23:01
Δημοσιεύσεις: 4020
Τοποθεσία: Atlantis
Φύλο: Άντρας
Άλλη: honda rc166
τελειωσε τη μπαταρια :mrgreen:

_________________
opanos


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Τετ 16 Απρ 2014, 01:21 
Χωρίς σύνδεση
R U a Ducatista?
R U a Ducatista?
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ 22 Μαρ 2008, 20:58
Δημοσιεύσεις: 8055
Τοποθεσία: Madrid - Spain
Φύλο: Άντρας
Μηχανή: -Άλλη-
Άλλη: SS 1000ds Rt
Δεν ήταν φορτισμένο το κινητό; Με εξωτερικό δέκτη gps (5Ηz) μέσω ΒΤ άντεξε μια χαρά

_________________
ENGAKATS caminando por la vida Εικόνα


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Τετ 16 Απρ 2014, 01:23 
Χωρίς σύνδεση
Moderator
Moderator
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Κυρ 21 Μαρ 2010, 23:01
Δημοσιεύσεις: 4020
Τοποθεσία: Atlantis
Φύλο: Άντρας
Άλλη: honda rc166
τη μπαταρια απ το μηχανακι λεω το ξεχασα πανω

_________________
opanos


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Τετ 23 Απρ 2014, 14:30 
Χωρίς σύνδεση
R U a Ducatista?
R U a Ducatista?
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ 22 Μαρ 2008, 20:58
Δημοσιεύσεις: 8055
Τοποθεσία: Madrid - Spain
Φύλο: Άντρας
Μηχανή: -Άλλη-
Άλλη: SS 1000ds Rt
Τελικα δεν βγηκα βολτα εκτος πολης τις προαλλες και μεχρι τωρα το δοκιμασα μονο μεσα στη πολη.

Το καλο ειναι οτι καθε λιγες μερες ανεβαζει νεα εκδοση ο τυπος (εχει ηδη βγαλει κανονικη εκδοση και οχι beta) και εχει υποψιν τα οποια σχολια απο χρηστες (εχουμε ανταλλαξει αρκετα emails).

Μερικα καλα στη τελευταια εκδοση:
--μπορουμε αν θελουμε να logαρουμε και ταχυτητα (χλμ/ωρα)
--διαβαζει τη ταχυτητα απο την ηλεκτρονικη ή απο GPS (αν το κανουμε απ'την ηλεκτρονικη η συχνοτητα των logs πεφτει ελαφρως -- 0,2 δευτερολεπτα πιο αργο)
--ειναι πιο ευκολο/κατανοητο να απενεργοποιησουμε το καναλι του λαμδα

Μερικα οχι και τοσο καλα:
--στο τεστ που εκανα δεν μου logαρε ταχυτητα απ'την ηλεκτρονικη, του εστειλα email και περιμενω… (ακομα δεν το δοκιμασα με δεκτη GPS)
--αν σβησουμε την οθονη ΔΕΝ logαρει!! δεν μπορει δηλαδη να τρεξει στο background οπως αλλες εφαρμογες (το My Tracks για παραδειγμα) οποτε αναγκαστικα πρεπει να αφησουμε το κινητο με την οθονη αναμενη και προβλεπω η μπαταρια του να κραταει λιγοτερο
--το excel τον ψιλοπινει και μπερδευεται με τις υποδιαστολες στο αρχειο .csv, θελει λιιιγη δουλιτσα (5 λεπτα υποθεση) για να ειναι ομογενοποιημενοι οι αριθμοι (κυριως στη στηλη του TPS και του ψεκασμου)… δεν ξερω αν μπορει να διορθωθει απ'την εφαρμογη, περιμενω να δω τι θα μου πει…
--το προγραμμα LogWorks δεν εμφανιζει σωστα τη κλιμακα του χρονου, για παραδειγμα το ενα log διηρκεσε 15 λεπτα και στο LogWorks λεει οτι ειναι λιγοτερα απο 5… τουλαχιστον οι γραφικες παραστασεις ειναι σωστες


Και τωρα για τους βαρεμενους… λιγη αναλυση των log :smart:

Περα απ'το LogWorks ηθελα να δω τα στατιστικα του TPS και των στροφων κινητηρα (πςςςςςς, μπλεξαμε με τις τηλεμετριες… :)) ). Το csv το ανοιγουμε με excel και μας εμφανιζει αυτες τις στηλες:

Συνημμένο:
Screen Shot 2014-04-23 at 1.35.19 PM.png


--ID --> αυτη τη στηλη την εβαλα εγω γιατι βοηθαει οταν επεξεργαζομαστε τα δεδομενα
--Time (σε δευτερολεπτα)
--στροφες
--TPS (σε μοιρες)
--αβανς αναφλεξης (σε μοιρες)
--διαρκεια παλμου ψεκασμου (σε ms)
--βαρομετρικη πιεση (υπαρχει επιλογη για τη μοναδα μετρησης, το εχω σε mBar)
--θερμοκρασια αερα
--θερμοκρασια κινητηρα
--βολτ που πανε στην ηλεκτρονικη (μαλλον ειναι λιιιιιιγο χαμηλοτερα απο της μπαταριας, θα το τσεκαρω με το πολυμετρο)


Τα στατιστικα του TPS με το που εφυγα απ'το σπιτι μεχρι το κεντρο (μια αποσταση 7χλμ):

Συνημμένο:
TPS stats - 1.jpg


Οι τιμες πανω σε καθε χρωμα ειναι το ανοιγμα του γκαζιου σε μοιρες (κατα λαθος εβαλα το %). Στο 85% της διαδρομης δεν ανοιξα το γκαζι πανω απο 10 μοιρες!! Εχει να κανει και με το γεγονος οτι το μοτερ ηταν κρυο (φαινεται και απ'τις στροφες στην επομενη εικονα) αλλα και με την κινηση, φαναρια, στυλ οδηγησης, κτλ…


Τωρα TPS με στροφες κινητηρα:

Συνημμένο:
RPM vs TPS - 1.jpg


…μεχρι 4000 και απαλα απαλα το γκαζι




Στο γυρνα το μοτερ ηταν ηδη ζεστο και ενα μερος της διαδρομης ηταν σε ανοιχτο δρομο (περιφεριακος). Παρ'ολα αυτα δεν ειδα καποια τρομερη διαφορα:

Συνημμένο:
TPS stats - 2.jpg

Συνημμένο:
RPM vs TPS - 2.jpg



Οι στροφες ειναι ελαφρως ανεβασμενες, οπως και το ανοιγμα του γκαζιου… και παλι ομως στο μεγαλυτερο μερος της διαδρομης το γκαζι πηγε μεχρι τις 10 μοιρες…

Ηθικο διδαγμα: οποιοι ασχοληθειτε με χαρτογραφηση (ειτε με power commander ειτε με την ηλεκτρονικη) επικεντρωθειτε στις στροφες και ανοιγμα γκαζιου που δουλευετε πιο συχνα. Καντε μερικες βολτες με το κινητο στη τσεπη (εσεις που εχετε iphone… los πουλos :tooth2: ) και θα δειτε σε καθε διαδρομη (πολη, βολτα, αυτοκινητοδρομος, πιστα) σε ποιες στροφες/ανοιγμα γκαζιου δουλευετε πιο συχνα. Αφου το σεταρετε κομπλε μετα προχωρατε και στις υπολοιπες στροφες/ανοιγμα γκαζιου :glimpse: :glimpse:



:cheers: :thumbsup:


Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.

_________________
ENGAKATS caminando por la vida Εικόνα


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Τετ 23 Απρ 2014, 23:51 
Χωρίς σύνδεση
Almost Ducatista
Almost Ducatista
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Τετ 31 Δεκ 2008, 18:28
Δημοσιεύσεις: 1402
Τοποθεσία: Βεροια
Φύλο: Άντρας
Μηχανή: Monster 800
ENGAKATS έγραψε:
http://www.ebay.co.uk/itm/141081031823?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

κινεζικο και cheepικο… αλλα δουλευει μια χαρα και κοστιζει μονο 7 λιρες (μεταφορικα τσαμπα)




εν τω μεταξυ μιλησα με τον Γαλλο και μου ειπε οτι αν απενεργοποιησω το καναλι του αισθητηρα λαμδα οταν logαρει η εφαρμογη… κανει λιγο πιο γρηγορα τη καταγραφη (απο 550ms πεφτει στα 400)

για να απενεργοποιησουμε το καθε καναλι απλως "κλικαρουμε" το καναλι που θελουμε πανω στην οθονη (το ιδιο για να το ενεργοποιησουμε παλι)


Απλά να επιβεβαιώσω και εγώ ότι ο συγκεκριμένος αντάπτορας δουλεύει ... το κινητό (Huawei G700) συνδέεται κανονικά, το πρόγραμμα δουλεύει αλλά έχει ένα θεματάκι.

Μόλις το τρέχω απενεργοποιεί το αυτόματο σβήσιμο της οθόνης του κινητού. Αφού βγω από το πρόγραμμα η οθόνη μένει αναμμένη με αποτέλεσμα να τρώει μπαταρία. Πρέπει να το κλείσω από τον task manager και τότε ενεργοποιείται το αυτόματο σβήσιμο.

_________________
Γιώργος.


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Πέμ 24 Απρ 2014, 01:10 
Χωρίς σύνδεση
R U a Ducatista?
R U a Ducatista?
Άβαταρ μέλους

Εγγραφή: Σάβ 22 Μαρ 2008, 20:58
Δημοσιεύσεις: 8055
Τοποθεσία: Madrid - Spain
Φύλο: Άντρας
Μηχανή: -Άλλη-
Άλλη: SS 1000ds Rt
Στειλε ενα email στον Γαλλο και πες του μοντελο και εκδοση android :glimpse:

_________________
ENGAKATS caminando por la vida Εικόνα


Κορυφή 
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
 Δημοσίευση Δημοσιεύτηκε: Δευτ 28 Απρ 2014, 12:55 
Χωρίς σύνδεση
Almost Ducatista
Almost Ducatista

Εγγραφή: Πέμ 21 Ιαν 2010, 20:15
Δημοσιεύσεις: 1261
Τοποθεσία: ΡΟΔΟΣ -ΛΑΡΙΣΑ
Φύλο: Άντρας
Μηχανή: Multistrada 1000S
ENGAKATS έγραψε:


Η συχνοτητα που κραταει τις μετρησεις ειναι σχεδον 2 ανα δευτερολεπτο (κατι λιγοτερο απο 2Hz δηλαδη :wsmile: ). Σαν μετρο συγκρισης: ενας καλος datalogger φτανει και ξεπερναει τα 50-100Hz. Δεν ειναι δηλαδη συγκρισιμο με ενα κανονικο datalogger αλλα για απλο troubleshooting (και οχι μονο) βολευει μια χαρα!! :thumbsup: :glimpse:


μπορω να χρησιμοποιησω μια δευτερη ecu για datalogger afr ???
(να εχει χαρτη με λαμδα ,ιδια κλιμακα tps και rpm)παιρνοντας σημα παραλληλα απο το tps και τον σενσορα στροφων και να εχει συνδεδεμενο πανω εναν λαμδα και το bluetooth??
τα παραπανω τα εχω σχεδον ολα οποτε το κοστος ειναι μικρο
μονο να φτιαξω τα καλοδια και κονεκτορες για να συνδεσω ολα αυτα.
εχει λες νοημα ή τζαμπα ο κοπος ή να περιμενω καμια πιο εξελιγμενη εφαρμογη :mrgreen:


Κορυφή 
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση ανά  
 
 Σελίδα 1 από 2 [ 45 Δημοσιεύσεις ] Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο





Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες

 
 

 
Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση


Sponsors Προσφορές Καταστημάτων
 

This page is in no way associated with Ducati.com, nor is it an entity of Ducati Motor Holding, S.p.A.
All messages posted within this bulletin board express the views of the author only, and the owners of the Ducatisti Forum (http://www.ducatisti.gr 2008 - )
will NOT be held responsible for the content of any message.

Ελληνική μετάφραση από το phpbb2.gr

Terms of Use | Όροι Χρήσης