Ducatisti.gr :: Hellenic Ducati Community
http://www.ducatisti.gr/phpBB3/

Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)
http://www.ducatisti.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=10&t=27363
Σελίδα 2 από 2

Συγγραφέας:  ENGAKATS [ Δευτ 28 Απρ 2014, 15:57 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)

Δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο… να εχεις δηλαδη αρκετα καλωδια συνδεδεμενα σε δυο διαφορετικες ηλεκτρονικες και να μην γινει κανα μπερδεμα….

Πιο απλο/σωστο/καλο ειναι να βαλεις εναν datalogger της προκοπης που θα μπορει μαλιστα να logαρει με μεγαλυτερη συχνοτητα (αυτοι που δινει η innovate motorsports logαρουν στα 12Hz αντι για 2-3 που logαρει αυτη εδω η εφαρμογη :glimpse: )



edit: χωρια που η μαμισια ηλεκτρονικη δεν δουλευει με τιμες απο wideband λαμδα, αρα, δωρον αδωρον :glimpse:

Συγγραφέας:  ENGAKATS [ Τρί 27 Μάιος 2014, 20:29 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)

Αλο!

Τι κανατε τελικα;; Ασχοληθηκε κανεις σας;; :cool:

Μιας και ημουν προχθες πιστα εβαλα πανω τον ρουφιανο να καταγραψει στατιστικα. Εννοειται πως καμια σχεση δεν εχουν με αυτα απο τη χρηση σε δρομο! Επισης, εχουν να κανουν με το μηχανακι του καθενα (αλλο να καβαλας Μ620 και αλλο 1198), την πιστα αλλα και…. τα χερια (εγκω κουλος… εγκω ντεν εκει χερια)…

Συνημμένο:
TPS stats - Jarama - 24th May 2nd session.jpg


Συνημμένο:
RPM vs TPS - Jarama - 24th May 2nd session.jpg




:thumbsup: :cheers:

Συγγραφέας:  anastasns [ Τετ 28 Μάιος 2014, 14:41 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)

Παιδια μια ερωτηση. Κανει για multi 1200? Και αν ναι μπορω να σβησω την ενδειξη για service?

Συγγραφέας:  Ritsman [ Τετ 28 Μάιος 2014, 15:24 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)

Δεν νομιζω να μπορεις να "επεμβενεις" στη μοτοσυκλετα
μονο "βλεπεις"



..... αλλα θα ηταν γαματο! φανταζεσαι..... "κατσε να αλλαξω σε drag racing το χαρτη..... που στο καλο ειναι το sumsung...." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Συγγραφέας:  ENGAKATS [ Τετ 28 Μάιος 2014, 17:32 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)

Για Multi1200 δεν κανει γιατι φοραει ηλεκτρονικη Mitsubishi και οχι Magneti Marelli (το προγραμμα ειναι μονο για Magneti Marelli).

Το συγκεκριμενο δεν μπορει να σβησει την ενδειξη service (αυτο το κανει το ducatidiag/jpdiag σε οσα φορανε Magneti Marelli και Siemens ηλεκτρονικες) αλλα σου δειχνει τυχον σφαλματα απο σενσορες ή αλλα οργανα τα οποια ειναι αποθηκευμενα στην ηλεκτρονικη.

:)

Συγγραφέας:  achilleas [ Τετ 28 Μάιος 2014, 18:57 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)

Ritsman έγραψε:
Δεν νομιζω να μπορεις να "επεμβενεις" στη μοτοσυκλετα
μονο "βλεπεις"
στους μαρελι με το scan m5x μπορεις να αλλαξεις το trimmer ,reset tps ,να σβησεις βλαβες ,ειδοποιηση service
αυτο που εχει για τον κοφτη δεν ξερω αν μπορει να τον αλλαζει



..... αλλα θα ηταν γαματο! φανταζεσαι..... "κατσε να αλλαξω σε drag racing το χαρτη..... που στο καλο ειναι το sumsung...." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
αν εχεις iphone και φραγκα ολα γινονται :wsmile:
https://www.youtube.com/watch?v=w1wd2LL10F4

Συγγραφέας:  Ritsman [ Τετ 28 Μάιος 2014, 23:23 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)

achilleas έγραψε:
Δεν νομιζω να μπορεις να "επεμβενεις" στη μοτοσυκλετα
μονο "βλεπεις"
στους μαρελι με το scan m5x μπορεις να αλλαξεις το trimmer ,reset tps ,να σβησεις βλαβες ,ειδοποιηση service
αυτο που εχει για τον κοφτη δεν ξερω αν μπορει να τον αλλαζει



..... αλλα θα ηταν γαματο! φανταζεσαι..... "κατσε να αλλαξω σε drag racing το χαρτη..... που στο καλο ειναι το sumsung...." :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
αν εχεις iphone και φραγκα ολα γινονται :wsmile:
https://www.youtube.com/watch?v=w1wd2LL10F4





:thumbsup:

Συγγραφέας:  achilleas [ Παρ 06 Ιουν 2014, 17:03 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)

ENGAKATS έγραψε:
Δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο… να εχεις δηλαδη αρκετα καλωδια συνδεδεμενα σε δυο διαφορετικες ηλεκτρονικες και να μην γινει κανα μπερδεμα….

Πιο απλο/σωστο/καλο ειναι να βαλεις εναν datalogger της προκοπης που θα μπορει μαλιστα να logαρει με μεγαλυτερη συχνοτητα (αυτοι που δινει η innovate motorsports logαρουν στα 12Hz αντι για 2-3 που logαρει αυτη εδω η εφαρμογη :glimpse: )



edit: χωρια που η μαμισια ηλεκτρονικη δεν δουλευει με τιμες απο wideband λαμδα, αρα, δωρον αδωρον :glimpse:


good news!

επειδη ειμαι ξεροκεφαλος ηθελα να συνδεσω τουλαχιστον εναν narrowband να δω τι μαργαριταρια θα πιασω...
εστειλα ενα μαιλ στο christian (scanm5x) για να βεβαιωθω για την συνδεσμολογια που ειχα βρει και μου απαντα

My ecu is IAW5AMHW610 from a Ducati multistrada 1000, without sensor lambda.

Me too, ECU from DucatiST4S 2005, without Lambda sensor. BUT this ECU is able to read tension 0-5V on pin 22.

I use this ECU on the table to make tests.
:shock: :yupi3:

δηλαδη μπορει να συνδεθει κατευθειαν πανω στην ecu windband (εμεις οι euro 2 πρεπει να τον φυτεψουμε...) και να γινεται ετσι datalogging AFR σε συνδυασμο tps ,rpm κτλ με το scanm5x ,απλα αν καταλαβα καλα η ecu τροποποιει την ταση σε εξοδο 0-1v ,αλλα αυτο καλυμπραριζεται με τα Coef A και Coef Β.

Based on the analog wideband voltage of the Innovate MTX-L connected to IAW 5AM ECU Pin 22 the details/formulas are:

Voltage range = 0V through 1V (factor 5 reduction by the ECU)

Default Lambda range = 0.500 (0V) through 1.523 (1V)

Default AFR range = 7.35 (0V) through 22.39 (1V)

Lambda = V * 1.023 + 0.5

AFR = Lambda * Stoichiometric multiplier (14.7 for gasoline)


η μετατροπη των τιμων του fuel map σε σχεση με τον λ φαινεται πολυ ευκολη με το logworks 3

φαινεται οτι εξελισεται σε ενα παφθηνο datalogger!

εδω εινα το λινκ που μου στειλε οπου δουλευουν το καλυμπραρισμα κτλ με την βοηθεια Innovate MTX-L μαζι με τον guzzidiag και τον Hans
http://www.mgcn.nl/forum/index.php?show ... 334&page=5


engakats παμε για group buy wideband sensor???? :)) :))

Συγγραφέας:  ENGAKATS [ Παρ 06 Ιουν 2014, 17:37 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)

ρε το θηριο :)) :))

ο μονος λογος που δεν εχω σκεφτει καν να το κανω ειναι.... απλως, πολυς κοπος για λιγο κερδος

αν σκεφτεις οτι παρα τον ολο κοπο σου θα εχεις στην καλυτερη μια συχνοτητα logging των 3Hz, καμια σχεση δηλαδη με εναν datalogger που logαρει στα 10Hz τουλαχιστον

προσεξε, μιλαμε παντα για logging τιμων λαμδα, τα υπολοιπα "χαζα" που κοιταω εγω (στα προηγουμενα ποστς) δεν πειραζει αν δεν εχουν πολυ καλυτερη ακριβεια :glimpse:

Συγγραφέας:  achilleas [ Παρ 06 Ιουν 2014, 20:02 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)

δεν ειναι πολυπλοκο... :)) :))
ενα καλωδιο απο το signal του σενσορα βαζεις στην πλεξουδα στο pin 22 στο body της ecu ,ενα στο σωμα ,μια τρυπα στο λαιμο για να βιδωσει ο σενσορας ,βαζεις πανω το elm και εχεις αρχειο με την καυση που κανει το μοτερ σε ολο το φασμα tps και rpm
τι ηλεκτροδιο θελει για να κολλησω βολτες για το σενσορα???

Συγγραφέας:  ENGAKATS [ Παρ 06 Ιουν 2014, 20:24 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)

Δεν ξερω αν το pin 22 χρησιμοποιειται ηδη, γιατι αν δεν χρησιμοποιειται... θα εχει καλωδιο η πλεξουδα που να πηγαινει εκει;; :think2:

Συγγραφέας:  achilleas [ Παρ 06 Ιουν 2014, 20:33 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)

ENGAKATS έγραψε:
Δεν ξερω αν το pin 22 χρησιμοποιειται ηδη, γιατι αν δεν χρησιμοποιειται... θα εχει καλωδιο η πλεξουδα που να πηγαινει εκει;; :think2:

με την πλεξουδα που εχουμε δεν χρησιμοποιειται ,οποτε βαζουμε το καλωδιο στη θεση 22 στον κονεκτορα
κανε εγγραφη στο MGCN μηπως εισαι καλυτερος στα ολλανδικα :mrgreen:

Συγγραφέας:  bros400pgm [ Παρ 06 Ιουν 2014, 21:05 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)

Eαν απλα καταγραφει δεν θα εχετε προβλημα με την ECU.
Θα πρεπει να δωσετε και ρευμα στον λαμδα εαν ειναι 3-4 καλωδιων (ενα σημα, 1-2 grounds και ενα +12V).

Συγγραφέας:  achilleas [ Παρ 06 Ιουν 2014, 21:15 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)

bros400pgm έγραψε:
Eαν απλα καταγραφει δεν θα εχετε προβλημα με την ECU.
Θα πρεπει να δωσετε και ρευμα στον λαμδα εαν ειναι 3-4 καλωδιων (ενα σημα, 1-2 grounds και ενα +12V).

αναλογα τι λαμδα εχεις υπαρχουν μανουαλ πχ στην innovate για την συνδεσμολογια ,τροφοδοσια κτλ
το guzzi που εχει στο forum εχει ετοιμη την καλωδιωση επειδη ειχε λαμδα και τον κατεργησε
για τους μαμα λαμδα με 4 καλωδια στα ντουκατι μπορεις να δεις τα pin απο το ηλεκτρικο διαγραμμα

Συγγραφέας:  achilleas [ Σάβ 07 Ιουν 2014, 18:12 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)

εκανα μια γρηγορη δοκιμη με εναν απλο αισθητηρα 4αρων καλωδιων και με μια 5ΑΜ με dp χαρτη.
φαινεται και στο αρχειο οτι καταγραφει τον λαμδα :))

Συγγραφέας:  ENGAKATS [ Σάβ 07 Ιουν 2014, 19:52 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)

ωραια, ετοιμασε ενα τυφλοσουρτη λοιπον για να μην παιδευτουμε οι υπολοιποι :tooth2: :innocent2:


:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Συγγραφέας:  KamaDuca [ Δευτ 23 Ιουν 2014, 18:11 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)

Ηρθε το καλωδιο και το Elm27 συνδεθηκε κατευθειαν, κανενα προβλημα :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Μια απορια με το CO trimmer , πως λειτουργει;

Συγγραφέας:  achilleas [ Δευτ 23 Ιουν 2014, 21:57 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)

KamaDuca έγραψε:
Ηρθε το καλωδιο και το Elm27 συνδεθηκε κατευθειαν, κανενα προβλημα :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Μια απορια με το CO trimmer , πως λειτουργει;

:thumbsup:
με τα κουμπια -1 και +1 ανεβοκατεβαζεις την βαθμιδα (παει απο -128 εως +128) το trimmer δηλαδη,αλλαζοντας ετσι το % των καυσαεριων σε CO.
Οι συνηθεις τιμες του trimmer ειναι απο -10 εως +20.
το %CO ρυθμιζεται στο ρελαντι με ζεστο κινητηρα >80 κελσιου απο 2 εως 6% και στους 2 κυλινδρους το ιδιο,θελει καυσαναλυτη για να το δεις αυτο ή εκτος αν εχεις οργανακι που μετρα AFR αυτο θα σε βοηθησει http://www.mgexp.com/article/co-afr.html
διαβασε το μανιουαλ του μονστερ για ολη την διαδικασια

Συγγραφέας:  fuzion [ Τρί 24 Ιουν 2014, 08:05 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)

μου βγηκε η παναγια το παραταω.

Πρωτα δε καταφερα να δουλεψει το καλωδιο καν πριν το συνδεσω στη μηχανη

μετα αγορασα και το ΒΤ δουλευει με το κινητο αλλα δε βρισκει ecu ποτε. διαβαζεται των termignoni full η ecu τελικα η ειναι αλλη μαρκα?

Συγγραφέας:  KamaDuca [ Τρί 24 Ιουν 2014, 18:32 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Διαγνωστικο για Ducati στο κινητο (Android)

achilleas έγραψε:
:thumbsup:
με τα κουμπια -1 και +1 ανεβοκατεβαζεις την βαθμιδα (παει απο -128 εως +128) το trimmer δηλαδη,αλλαζοντας ετσι το % των καυσαεριων σε CO.
Οι συνηθεις τιμες του trimmer ειναι απο -10 εως +20.
το %CO ρυθμιζεται στο ρελαντι με ζεστο κινητηρα >80 κελσιου απο 2 εως 6% και στους 2 κυλινδρους το ιδιο,θελει καυσαναλυτη για να το δεις αυτο ή εκτος αν εχεις οργανακι που μετρα AFR αυτο θα σε βοηθησει http://www.mgexp.com/article/co-afr.html
διαβασε το μανιουαλ του μονστερ για ολη την διαδικασια



Η τιμη που εδειχνε στι δικο μου ηταν 30 , αλλα πιστευω αμα βρω καυσαναλυτη θα το φερω στα μετρα του

Το μανουαλ παλι εξηγει την διαδικασια με το DDS και σε καποια σημεια το χανω.....
Τεσπα θα το παλεψω Ευχαριστω


Υ.Γ Μηπως εισαι Λαρισα να κερασω καφε; :hi4:

Σελίδα 2 από 2 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC + 2 ώρες
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/