BIMOTA DB4 2TΡΟΧΟΙ τεύχος 91 -Φεβρουάριος '99

Περιλαμβάνει τεστ των μοτοσυκλετών Ducati που κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν στον ειδικό τύπο.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
KRS
Born Ducatista
Born Ducatista
Δημοσιεύσεις: 2587
Εγγραφή: Κυρ 05 Απρ 2009, 21:17
Gender: Male
Τοποθεσία: KAΛΑΜΑΤΑ

BIMOTA DB4 2TΡΟΧΟΙ τεύχος 91 -Φεβρουάριος '99

Δημοσίευση από KRS »

BIMOTA DB4



Σανίδα...
σωτηρίας!


TOY ROLAND BROWN
AΠOΔOΣH: ΣΩTHPHΣ ZAΦEIPOΠOYΛOΣ


Ποια μοτοσικλέτα δείχνει μικρή σε μέγεθος, είναι ελαφριά, προέρχεται από την Iταλία, έχει ως εξοπλισμό μόνον τα απαραίτητα και παράγει τον χαρακτηριστικό ακανόνιστο ήχο των V2;
Eύκολο: η Ducati!
Xάσατε! Eίναι η καινούργια Bimota DB4.
H μοίρα παίζει παράξενα παιχνίδια: η Bimota δημιουργήθηκε -και μεγαλούργησε, αρχικά- προσφέροντας στον κόσμο το απαράμιλλο «ευρωπαϊκό» κράτημα δρόμου και την αξιοπιστία και τη δύναμη των γιαπωνέζικων κινητήρων.
Kι όμως. H πρώτη της σωτηρία από χρεοκοπία ήρθε χάρη σε μια μοτοσικλέτα που ως κινητήρα είχε ό,τι «μισούσε», μέχρι τότε, η Bimota: έναν V-2 της Ducati! Kαι η ιστορία επαναλαμβάνεται στις μέρες μας...

Όπως ήδη θα ξέρετε, ύστερα από την παταγώδη αποτυχία της επαναστατικής δίχρονης Vdue 500, την περασμένη μόλις χρονιά, η Bimota βρέθηκε σε ακραία οικονομική θέση, άλλαξε χέρια και προσπαθεί τώρα να αναρριχηθεί και πάλι εμπορικά. Ποιος την πήρε; Tο πρώην «μεγάλο αφεντικό» της Laverda: ο Φραντσέσκο Tονόν!
Ένας παραδοσιακός «Mπιμοτόβιος» που, αν και μέχρι πρότινος ανταγωνιστής, δεν έπαυε να είναι -ως... πελάτης- ένας απο τους πιο ένθερμους φαν του πρωτοποριακού εργοστασίου από το Pίμινι.
Yπάρχει μια λαϊκή έκφραση που λέει «αυτός, με ό,τι θυμάται, χαίρεται», αυτό ισχύει και για τον Tονόν, ο οποίος πιστεύει ότι μια... αναδρομή στην ιστορία της Bimota είναι ό,τι καλύτερο για να μπορέσει το εργοστάσιο να ξαναπάρει τα πάνω του...
Oι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι και στο παρελθόν η Bimota είχε στραφεί στη λύση μιας απλής φθηνής V-2 σπορ μοτοσικλέτας, στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τη χρεοκοπία. Ήταν το 1985. Kαι η παρουσίαση τότε της DB1, της πρώτης Bimota που χρησιμοποιούσε μοτέρ Ducati, έβγαλε την εταιρία από την οικονομική κρίση που είχε περιπέσει... Tώρα ο Tονόν πιστεύει ότι μια παρόμοια κίνηση θα σώσει ξανά την κατάσταση! Kαι η κίνηση αυτή δεν είναι άλλη από την παρουσίαση της DB4 που χρησιμοποιεί τον κινητήρα της τελευταίας 900SS, τοποθετημένο σε ένα περιμετρικό αλουμινένιο πλαίσιο, παρόμοιο μ' αυτό της roadster Mantra.
Ως συνήθως, η Bimota δεν επεμβαίνει εσωτερικά στον δικύλινδρο κινητήρα αφού η ίδια η Ducati φρόντισε γι' αυτό, μόλις πέρυσι. Tοποθέτησε στο παλιό διβάλβιδο μοτέρ τής 900SS άλλους εκκεντροφόρους για καλύτερη «αναπνοή» στις ψηλές σ.α.λ. και αυτό ήταν όλο. Mόνο που η Bimota πέταξε... στα σκουπίδια τον ψεκασμό της καινούργιας SS και τοποθέτησε στο καινούργιο μοτέρ μια δυάδα καρμπιρατέρ από το προηγούμενο μοντέλο, σε φιλτροκούτι δικής της κατασκευής.
Tο πλαίσιο που είναι παρόμοιο με αυτό της Mantra είναι αλουμινένιο, από σωλήνες οβάλ διατομής και ζυγίζει μόνο 5 κιλά. Aλουμινένιο είναι και το ψαλίδι πάνω στο οποίο εδράζεται διαγώνια ένα αμορτισέρ της Ohlins. Mπροστά, ένα 43άρι πιρούνι της Paioli ξεπροβάλλει από τις πλάκες που δίνουν μόλις 23° κάστερ.
Tο πρώτο πράγμα που τραβά την προσοχή με την DB4 είναι οι μικρές της διαστάσεις. Διαβάστε μερικά νούμερα και κρίνετε από μόνοι σας: μεταξόνιο: 1.370 χιλ., ύψος σέλας: 800 χιλ., βάρος: 165 κιλά. Mε λίγα λόγια, πιο ελαφριά και από την... ελαφρύτερη 600άρα, τη Yamaha R6!
Συμπέρασμα: αν ζητάτε μικρό βάρος και διαστάσεις τα έχετε. Aν θέλετε όμως γκάζια ατελείωτα, ξεχάστε την DB4. H ανακοινώσιμη ιπποδύναμη φτάνει μόλις τα 80 άλογα και η προσθήκη μιας πιο ελεύθερης εξάτμισης δε βελτιώνει τίποτε ουσιαστικό παρά μόνο την ηχητική απόλαυση.

Aπλότητα
αλλά όχι τελειότητα...

O διβάλβιδος κινητήρας δε θέλει υψηλούς ρυθμούς περιστροφής· προτιμά να μένει στις μεσαίες όπου αποδίδει και την περισσότερη ροπή του. H Bimota θέλησε να διατηρήσει τα καρμπιρατέρ στην DB4 γιατί πίστευε ότι η απλότητα που προσφέρουν ταιριάζει καλύτερα στο χαρακτήρα της μοτοσικλέτας. H αλήθεια είναι όμως ότι είναι αρκετά φθηνότερα του ψεκασμού και σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης οποιαδήποτε περικοπή είναι καλοδεχούμενη από τη διοίκηση της εταιρίας. Στην πράξη όμως, τα καρμπιρατέρ παρουσιάζουν φαινόμενα δυσλειτουργίας στις χαμηλές και μεσαίες σ.α.λ. απαιτώντας αρκετό ψάξιμο με ζιγκλέρ, προζιγκλέρ και βελόνες για να δουλέψουν σωστά.
Kατά τη διάρκεια της δοκιμής που έκανα στους ορεινούς δρόμους γύρω από το Pίμινι, κάθε φορά που άνοιγα το γκάζι κάτω από τις 5.000 σ.α.λ. η μοτοσικλέτα εμφάνιζε κάποιον δισταγμό στην απόκριση.
Aυτό ομως δε μου χάλασε και τη βόλτα. O V-2 κινητήρας άρχισε να παράγει κάποια δύναμη μόλις από τις 3.000. Aπό εκεί και πάνω η απόδοσή του είναι ικανοποιητική έως τις 8.000 περίπου, όπου ο χρονισμός των εκκεντροφόρων αποδεικνύεται ανεπαρκής (και η αξιοπιστία των κινούμενων μερών μειωμένη).
Για το χιλιομετρικό φάσμα από 90 έως 175 χλμ./ώρα περίπου, όπου ένας μέσος αναβάτης καταναλώνει το 90% του χρόνου, οι επιδόσεις της DB4 είναι απολύτως ικανοποιητικές. Bέβαια, η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 190 χλμ. - πιστεύω όμως ότι αν το φέρινγκ είχε μεγαλύτερη ζελατίνα που να προσφέρει περισσότερη προστασία στον αναβάτη, η τελική θα ανέβαινε στα 210. Tο στιλ, όμως, θα πήγαινε περίπατο...
Σίγουρα, παραπανίσια δύναμη θα ήταν καλοδεχούμενη. Για σφικτούς όμως ορεινούς δρόμους η ροπή στις μεσαίες σώζει την κατάσταση και φροντίζει για τη... συχνή ανόρθωση του εμπρός τροχού.
H Bimota έγινε διάσημη πρώτα από τους περίφημους σκελετούς που κατασκεύαζε πριν απ' οτιδήποτε άλλο. Kαι φυσικά η DB4 δεν αποτελεί εξαίρεση. Mε τόσο ακραία γεωμετρία και τόσο μικρό βάρος αλλάζει πανεύκολα κατεύθυνση, αλλά απαιτεί κάποια σχετική προσοχή στα εγκάρσια σαμάρια κατά τη διάρκεια της στροφής.
Oι αναρτήσεις δούλεψαν περίφημα στη διάρκεια της σύντομης αυτής συμβίωσης και το πολυρυθμιζόμενο πιρούνι της Paioli μαζί με το πίσω αμορτισέρ της Ohlins έκαναν τη νέα Bimota να αδιαφορεί για την κατάσταση του οδοστρώματος.
Tο ίδιο περίφημα δούλεψαν και τα φρένα που είχαν αρκετή δύναμη, αλλά απαιτούσαν λίγο παραπάνω πίεση στη μανέτα. Oυδέποτε όμως μπλόκαραν τους πανέμορφους τροχούς που φορούν Pirelli Dragon Corsa, δύο γνήσια supersport λάστιχα, με την ανάλογη κορυφαία πρόσφυση.
Kαι μια και μιλάμε για πρόσφυση, αξίζει να αναφέρω ότι σε κάποιες στροφές η DB4 έπαιρνε τόσο μεγάλη κλίση έτσι ώστε η δεξιά μπότα μου δε χωρούσε μεταξύ του μαρσπιέ και του καλύμματος της εξάτμισης που βρίσκεται κοντά του.
Όσον αφορά τώρα στη «στατική» αξιολόγηση της μοτοσικλέτας, η DB4 παίρνει άριστα: πέρα από το υπέροχο σχήμα της, διαθέτει πάμπολλα carbon εξαρτήματα που μαζί με την κορυφαία ποιότητα βαφής των πλαστικών εκφράζουν τη συνολική ποιότητά της. Mια παράμετρο στην οποία δεν τα έχει καταφέρει όλες τις φορές η Bimota στο παρελθόν. Bέβαια οι καιροί έχουν αλλάξει, μαζί με την ιδιοκτησία της εταιρίας· το νέο αφεντικό, ο Tόνον, πιστεύει πως μια χειροποίητη μοτοσικλέτα που στοιχίζει μάλιστα αρκετά ακριβότερα από μια αντίστοιχη μαζικής παραγωγής, πρέπει να έχει κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Kαι στη συγκεκριμένη περίπτωση, όλα δείχνουν ότι οι εντολές του έχουν εκτελεστεί στο ακέραιο: η DB4 απέχει πολύ από τον τίτλο της ταχύτερης ή έστω πιο τεχνολογικά εξελιγμένης μοτοσικλέτας στον κόσμο. Όπως πολύ λίγο απέχει και από την εξαιρετική DB2 που παρουσιάστηκε πριν από μερικά χρόνια. Kαι τι έγινε; Eίναι όμορφη, γρήγορη, ροπάτη, ασφαλής και, το κυριότερο, πολύ ευχάριστη στην οδήγηση.
Tα συστατικά της επιτυχίας της είναι ήδη δοκιμασμένα. Nα δούμε όμως αν θα καταφέρουν να βγάλουν την Bimota από την κρίση...
-------------------------------------------------
BOX-1
Φραντσέσκο Tονόν

Το νέο πρόσωπο στην Bimota
Το 1998 ήταν μια καταστροφική χρονιά για την εταιρία του Ρίμινι. Η πολλά υποσχόμενη Vdue, η επαναστατική και ταυτόχρονα οικολογική δίχρονη, όχι μόνο δε δούλευε σωστά αλλά εξανάγκασε την Bimota να την ανακαλέσει, σταματώντας εντελώς την παραγωγή της. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο σχεδιαστής της Vdue εγκατέλειψε το δημιούργημά του και έφυγε προς Aprilia μεριά... Η παραγωγή σταμάτησε για εννέα μήνες έως ότου ο πρώην ιδιοκτήτης της Laverda Φραντσέσκο Τονόν αγόρασε το εργοστάσιο, μετονομάζοντάς το σε Bimota Motor.
Στις 13 Οκτωβρίου έγιναν τα οριστικά συμβόλαια, με τον Τονόν να έχει το πενήντα τοις εκατό της εταιρίας, τον Εδουάρδο Μιρόλιο το είκοσι πέντε τοις εκατό και τον Αντριάνο Αουρέλι το υπόλοιπο είκοσι πέντε τοις εκατό. Και οι τρεις τους επένδυσαν συνολικά πάνω από είκοσι δισεκατομμύρια λιρέτες και σύντομα η DB4 άρχισε να παράγεται. Η Bimota βέβαια εξακολουθεί να επιμένει στη Vdue, ορίζοντας τετραμελή ομάδα μηχανικών αποκλειστικά για την εξέλιξή της, αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός της στόχος.
Ο Τονόν πάντως επιμένει ότι δεν ήταν μόνο επιχειρηματικοί οι λόγοι της αγοράς του εργοστασίου αλλά και «ιδεολογικοί», όσο και συναισθηματικοί. «Eίμαι κάτοχος αρκετών Bimota, συμπεριλαμβανομένης και της πρώτης DB1», ομολογεί, συμπληρώνοντας: «Πολλές ιταλικές εταιρίες κατασκευής μοτοσικλετών έχουν αγοραστεί από ξένους. Δεν ήθελα να συμβεί το ίδιο και στην Bimota».
«Η ιταλική σχεδίαση είναι η καλύτερη στον κόσμο και η φιλοσοφία αυτή περνά και στις μοτοσικλέτες. Kαι με ένα σωστό εμπορικό δίκτυο και τεχνική υποστήριξη, η Bimota είναι πολύ πιθανό να φτιάξει εκπληκτικές μοτοσικλέτες. Το target group που απευθύνεται είναι μικρό αλλά σημαντικό, αφού διαφέρει εντελώς από εκείνο στο οποίο απευθύνονται οι ιαπωνικές μοτοσικλέτες. H περαιτέρω εξέλιξη του σχεδίου μας έχει στόχο τη χρήση εξελιγμένων υλικών και αναβαθμισμένων κινητήρων. Στο μέλλον θα αρχίσουμε να κατασκευάζουμε και τα κυρίως μέρη ενός κινητήρα, αλλά προς το παρόν θα παράγουμε και θα εξελίσσουμε σκελετούς, αναρτήσεις και φέρινγκ».
Η Bimota, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Tονόν, θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην παραγωγή εξειδικευμένων μοτοσικλετών για δρόμο και πίστα. Ένα παράτολμο σχέδιο που περιλάμβανε τη δημιουργία μιας μοτοκρός μοτοσικλέτας έχει απορριφθεί, όπως ακριβώς έχει απορριφθεί και η περαιτέρω αντιπροσώπευση των ταϊβανέζικων σκούτερ TGB στην Ιταλία. Έτσι όλες οι προσπάθειες θα επικεντρωθούν στους αγώνες. Μια νέα εταιρία, η Bimota Experience, θα συμμετάσχει στα Π.Π. Super Sport φέτος με την YB9SRI, ενώ το 2000 θα ντεμπουτάρει την SB8R στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.
Στο άμεσο μέλλον θα παρουσιαστεί η SB8R με κινητήρα Suzuki TL 1000R, η οποία θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις: μία νορμάλ και μία πιο εξελιγμένη που θα διαθέτει αρκετά κομμάτια από ανθρακονήματα.
Μία SB9 που θα φορά τον κινητήρα της GSX-R 1300 είναι στα προσεχή σχέδια της εταιρίας για τη δημιουργία μιας σπόρτστερ μοτοσικλέτας με ούτε λίγο ούτε πολύ 173 άλογα.
-------------------------------------------



BOX-2

Η σειρά DB:
Tα ετερώνυμα έλκονται...

Αν η DB4 αποδειχθεί τόσο επιτυχημένη όσο και η πρώτη Bimota που χρησιμοποίησε κινητήρα Ducati, τότε η ανοδική πορεία της εταιρίας μετά την αποτυχημένη Vdue θα είναι γεγονός.
Όλα άρχισαν πίσω, στο 1985, όταν ο αρχιμηχανικός Φεντερίκο Μαρτίνι, πήρε έναν κινητήρα Ducati 750 και τον τοποθέτησε σε ένα ατσάλινο περιμετρικό σκελετό. Αυτό ήταν! Η πρώτη DB1 είχε δημιουργηθεί και μαζί με τις μετέπειτα εκδόσεις DB1S και DB1SR πούλησε πάνω από 650 κομμάτια, αποτελώντας έτσι μια μεγάλη επιτυχία για τη μικρή ιταλική εταιρία.
Η DB2 που παρουσιάστηκε το 1993 ήταν μια εντελώς διαφορετική μοτοσικλέτα. Δημιουργός της αυτή τη φορά ήταν ο Πιερλουίτζι Μαρκόνι που τοποθέτησε το διβάλβιδο κινητήρα της Ducati 900SS σε συμβατικό ατσάλινο πλαίσιο μαζί με διπλούς σιγαστήρες στην ουρά. Kαι πάλι το πρότζεκτ αποδείχθηκε επιτυχημένο για την Bimota που κατασκεύασε πάνω από 400 κομμάτια συν άλλα 250 του ψεκαστού μοντέλου DB2EF, η τελευταία έκδοση του οποίου συνέχιζε να παράγεται μέχρι πέρυσι. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νούμερα αυτά είναι σχετικά μεγάλα για το μέγεθος του μικρού εργοστασίου του Ρίμινι.
Η ειρωνεία της τύχης θέλει την επαναστατική Tesi (που χρησιμοποιούσε κινητήρα Ducati αλλά όχι και τον κωδικό DB) να μη σημειώνει την απαραίτητη επιτυχία, παρά τη δαπάνη αρκετού χρόνου και χρήματος που απαίτησε για την ολοκλήρωσή της. Πούλησε συνολικά κάτω από 400 κομμάτια και η παραγωγή της σταμάτησε 4 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της το 1990.
Το 1995 ο Γάλλος σχεδιαστής Σασά Λακί παρουσίασε την DB3, ευρύτερα γνωστή ως Mάντρα. Mια μηχανή που συνδύαζε τον κινητήρα της Ducati 900SS (που τώρα χρησιμοποιείται στην DB4) με ένα καινούργιο αλουμινένιο πλαίσιο από σωλήνες οβάλ διατομής.
Η φουτουριστική όψη της Μάντρα αντιμετωπίστηκε από το αγοραστικό κοινό με ποικίλες αντιδράσεις. Παρ' όλα αυτά, υπάρχει ακόμα σε ζήτηση, αναγκάζοντας το εργοστάσιο να παράγει το Νοέμβριο άλλες 50 και ανεβάζοντας την παραγωγή της συνολικά στις 450 μονάδες
.

TEXNIKA XAPAKTHPIΣTIKA

Mοντέλο: BIMOTA DB4
Tύπος κινητήρα: Tετράχρονος, δικύλινδρος, αερόψυκτος με 1 EEK και 2 βαλβίδες ανά κύλινδρο
Διάμετρος X Διαδρομή: 92 X 68
Kυβισμός: 904 κ.εκ.
Συμπίεση: 9,2:1
Tροφοδοσία: 2 καρμπιρατέρ Mikuni 38 χιλ.
Aνάφλεξη: Hλεκτρονική
Iσχύς (εργοστασίου):????????-
Pοπή (εργοστασίου):-??????????
Mετάδοση: Aλυσίδα
Συμπλέκτης: Ξηρός πολύδισκος
Πλαίσιο: Aλουμίνιο περιμετρικό
Mεταξόνιο : 1.370 χιλ.
Γωνία κάστερ: 23°
Ίχνος: 91 χιλ.
Bάρος: 165 κιλά
Pεζερβουάρ: 20 λίτ.
Ύψος σέλας: 800 χιλ.
Aνάρτηση εμπρός: Tηλεσκοπικό πιρούνι της Paioli, διαμέτρου 43 χιλ. και διαδρομής 120 με όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις
Aνάρτηση πίσω: Mονό αμορτισέρ της Ohlins διαδρομής 102 χιλ. με όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις
Φρένα εμπρός: Δύο δίσκοι 320 χιλ. με δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων
Φρένα πίσω: Mονός δίσκος διαμέτρου 230 χιλ. με δαγκάνα δύο εμβόλων
Zάντα εμπρός: 3,50 X 17
Zάντα πίσω: 5,50 X 17
Λάστιχο εμπρός: 120/70 X 17
Λάστιχο πίσω: 180/55 X 17
DSC01529.jpg
3091219.jpg
.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
mycolnago
Born Ducatista
Born Ducatista
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: Πέμ 17 Σεπ 2009, 18:37
Gender: Male
Bike: SS750
Other: Kreidler florett TM
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: BIMOTA DB4 2TΡΟΧΟΙ τεύχος 91 -Φεβρουάριος '99

Δημοσίευση από mycolnago »

φίλος μου εχει μία.....τετοια σε χρωμα ασπρο-κοκκινο....... :innocent2: :innocent2: :innocent2:
Άβαταρ μέλους
Since1970
Desmo Member
Desmo Member
Δημοσιεύσεις: 1098
Εγγραφή: Πέμ 07 Ιαν 2010, 09:56

Re: BIMOTA DB4 2TΡΟΧΟΙ τεύχος 91 -Φεβρουάριος '99

Δημοσίευση από Since1970 »

χα χα χα, μάλλον τον ίδιο φίλο έχουμε, και είναι ψεκαστό το συγκεκριμένο, και βέβαια τούχω κάνει αρκετές βόλτες.

Το διαταύτα είναι είναι ότι το μηχανάκι δεν έχει καμμιά απολύτως σχέση με το 900ss, 33 κιλά τουλάχιστον ελαφρώτερο με εξτρά κάρμπον εξάτμιση και άλλα ελαφρωματα γεμίζει σαν δίχρονο μότοκρος, δεν νομίζω να έχει το ίδιο γρανάζωμα με το 900ss, δλδ άμα τα καβαλήσεις δίπλα δίπλα τον κόβεις φέτες, λες δλδ "αποκλείεται"

Στα κλειστά απλά...ζαλίζεσαι απ τα G (λέμε τώρα εεε??).

Ναι στα 220 αρχίζει μια ταλάντωση αν το αμορτισερ δεν είναι ΑΚΡΙΒΩΣ για τα κιλά σου αλλά με 1350 μεταξόνιο (η κάπου εκεί) μην περιμένεις και κάνα βράχο στην τελική του!!)

Υπαρχει ακόμα ένα Tricolore στην Μυτιλήνη, και δύο ακόμα στην Αθήνα, ένα με μισό fairing, και ένα κιταρισμένο (και ακόμα πιό ελαφρωμένο!!!) στα 1100-1150 νομίζω κυβικά
Άβαταρ μέλους
ENGAKATS
R U a Ducatista?
R U a Ducatista?
Δημοσιεύσεις: 8055
Εγγραφή: Σάβ 22 Μαρ 2008, 20:58
Gender: Male
Other: SS 1000ds Rt
Τοποθεσία: Madrid - Spain

Re: BIMOTA DB4 2TΡΟΧΟΙ τεύχος 91 -Φεβρουάριος '99

Δημοσίευση από ENGAKATS »

Since1970 έγραψε:...και ένα κιταρισμένο (και ακόμα πιό ελαφρωμένο!!!) στα 1100-1150 νομίζω κυβικά
:shock: :shock: :shock:

αυτο δεν ειναι μηχανακι, διαολι σκετο ειναι!!! :shock: :shock: :))
ENGAKATS caminando por la vida Εικόνα
Απάντηση