DIY: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Πως το φτιάξουμε μόνοι μας...
Άβαταρ μέλους
ENGAKATS
R U a Ducatista?
R U a Ducatista?
Δημοσιεύσεις: 8055
Εγγραφή: Σάβ 22 Μαρ 2008, 20:58
Gender: Male
Other: SS 1000ds Rt
Τοποθεσία: Madrid - Spain

DIY: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από ENGAKATS »

Πριν απο καιρο τα λεγαμε στο παρακατω τοπικ για μια ωραια μοντα ωστε να φωταει καλυτερα ο προβολεας με μια νορμαλ λαμπα: http://www.ducatisti.gr/phpBB3/viewtopi ... 12&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;

Σε ενα απο τα μυνηματα λοιπον ο Αγγελος (Highflyer) αναφερθηκε στους ανορθωτες και απο τοτε εχω σιγα σιγα που το ψιλοψαχνω το θεμα:
Highflyer έγραψε:Υπάρχουν δύο βασικά συστήματα σταθεροποίησης της τάσης.
Ο sunt regulator αφήνει την πηγή να παράγει όσο ρεύμα μπορεί και το παραπανίσιο το διοχετεύει στην γη. Τέτοιου τύπου είναι ο δικός μας. :angry3:
Και ο series regulator που επιτρέπει στην πηγή να παράγει μόνο όσο ρεύμα χρειάζονται τα διάφορα φορτία :thumbsup:
Σαν καλο ψαχτηρι που ειμαι βρηκα αρκετες πληροφοριες. Για αρχη διαβαστε το παρακατω κειμενο που αναλυει το γνωστο προβλημα με τα μονοφασικα ducati (λιωμενα καλωδια, καμενοι ανορθωτες, κτλ κτλ): http://www.ducati-upnorth.com/tech/chargingfailure.php" onclick="window.open(this.href);return false; (σχετικο/ασχετο: στο συγκεκριμενο site θα βρειτε και πολλες αλλες χρησιμες πληροφοριες, οχι μονο για τα ηλεκτρικα των ducati -- οι περισσοτεροι το γνωριζετε ηδη αλλα το γραφω για αυτους που δεν...).

Δυστυχως ολοι ξερουμε περιπτωσεις καμενων ανορθωτων και στα 3φασικα μοντελα της τελευταιας δεκαετιας. Εκτος απ'τον ανορθωτη παντως μη νομιζετε οτι τα καλωδια και τα φις/ενωσεις μεταξυ γεννητριας--ανορθωτη--μπαταρια ειναι τα καλυτερα!! Στη λαδιερα μου προσεξα τις προαλες οτι το φις μεταξυ ανορθωτη και μπαταρια ειναι λιιιιγο μαυρισμενο γυρω γυρω απο τις μεταλικες ενωσεις του. Δεν εχει καποιο προβλημα (ακομα) αλλα θα το ελεγχω πιο συχνα απο εδω και περα. Μενει απλως να το παρω αποφαση να ανοιξω το αριστερο καπακι και να αλλαχτουν τα καλωδια απο τη γεννητρια μεχρι τη μπαταρια (υπαρχει ενα θεματακι με το λαστιχακι -grommet- που στεγανοποιει μεταξυ των καλωδιων και καπακι καρτερ μιας και δεν ειναι ευκολο να περασεις πολυ πιο χοντρα καλωδια και ουτε ειναι ευκολο να βρεις το καταλληλο λαστιχο).


Οπως ελεγε λοιπον και ο Αγγελος, οι ανορθωτες που εχουμε στις λαδιερες μας (εκτος απο το Multiμιξερ 1200 - διαβαστε παρακατω) μετατρεπουν το παραπανισιο ρευμα της γεννητριας σε θερμοτητα, κατι που οπως καταλαβαινετε:

1. δεν ειναι ο,τι καλυτερο για τη διαρκεια ζωης του ανορθωτη (ενας λογος παραπανω να κυκλοφορειτε με το προβολεα αναμενο -- ο ανορθωτης εχει να μετατρεψει λιγοτερα watt σε θερμοτητα)

και

2. αν η γεννητρια δεν παραγει ρευμα, κερδιζουμε (ελαχιστα, αλλα να τα λεμε ολα :)) :wsmile:) σε ευστροφια του μοτερ (λογω μειωμενης αντιστασης στη γεννητρια).


Ευτυχως υπαρχουν κ'αλλοι που εχουν ψαχτει με το συγκεκριμενο θεμα και (να'ναι καλα ολοι τους) μας τα εχουν αφησει "ετοιμα" για να κανουμε και μεις τη μοντα. Στο ducati.ms υπαρχει ενα τοπικ ενος τυπου που εχει ενα μονοφασικο 748 αλλα του ειχε καψει 2 ανορθωτες: http://www.ducati.ms/forums/80-hall-wis ... blems.html" onclick="window.open(this.href);return false;. Θα σας αφησω να το διαβασετε με την ησυχια σας αλλα πρωτα θα σας κανω μια περιληψη για να ξερετε τι λεει στο περιπου. Το συγκεκριμενο 748 εχει μονο 2 καλωδια που πανε απο τη γεννητρια στον ανορθωτη και οχι 3 (που εχουν τα τριφασικα). Το μερος του τοπικ που εξηγει πώς/τι/γιατι γυρω απο τη χρηση τριφασικου ανορθωτη σε μονοφασικο κυκλωμα, μπορειτε να το προσπερασετε εσεις με τριφασικα μοντελα.


Ο πλεον διαδεδομενος ανορθωτης με MOSFETs στην αγορα αυτη τη στιγμη ειναι ο FH012AA και χρησιμοποιειται εδω και χρονια στα R1 αλλα και κανα δυο αλλα Yamaπα. Απ'οτι ειδα ομως, χρησιμοποιειται και στο καινουργιο Multiμιξερ 1200 (τελικα εκει στη Ducati υπαρχουν και κανα-δυο αξιολογοι ανθρωποι -- ξερω τον ενα, να δω ποιος ειναι ο αλλος;!;!;! :tooth2: :tooth2:).

Τι θα χρειαστουμε;;

1) Ορεξη και διαθεση για να κανουμε τετοιου ειδους μοντες, με βοηθεια ή χωρις.
2) Εναν ανορθωτη FH012AA
3) Τα απαραιτητα φις για να κουμπωσουν τα καλωδια στον ανορθωτη
4) Πιο χοντρα καλωδια μεταξυ ανορθωτη και μπαταριας για προληπτικους και μονο λογους (ειναι ευκαιρια να αλλαξετε και τα καλωδια απο τη γεννητρια προς τον ανορθωτη)
5) Μια ασφαλεια 30Α (δεν θυμαμαι καλα ποσα Α ειναι η κυριως ασφαλεια στις λαδιερες μας)

Προσεξτε: τα πιο χοντρα καλωδια μεταξυ ανορθωτη και μπαταριας δεν ειναι υποχρεωτικα. Μπορειτε να αφησετε τα μαμισια καλωδια και κυριως ασφαλεια. Σε περιπτωση ομως που βαλετε καινουργια, απλως αφηνετε ξεσυνδετα τα μαμισια (με ενα καλυμμα/μονωση στην ακρη για να μην μαζευει βρωμιες το φις)

Η ολη εγκατασταση ειναι πολυ ευκολη. Ο ανορθωτης εχει 2 υποδοχες: μια με δυο ακροδεκτες και μια με 3. Ειτε εχετε μονοφασικο, ειτε τριφασικο απλως συνδεστε τα καλωδια απο τη γεννητρια σε οποιοδηποτε ακροδεκτη του ανορθωτη (στην υποδοχη με τους 3 ακροδεκτες). Απο την αλλη υποδοχη τραβατε καλωδια για τη μπαταρια και.... voila! Εχετε τελειωσει!! (υποθετω πως θα εχετε βρει τροπο στηριξης του ανορθωτη στο μηχανακι).


Εδω θα βρειτε και ενα ολοκληρωμενο κιτ με ολα οσα χρειαστειτε (για να μην τα ψαχνετε ενα ενα):

http://lightningcam.com/Shindengen%20FH ... %20kit.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://lightningcam.com/Easy%20Mosfet%20Install.htm" onclick="window.open(this.href);return false;


Πραγματικα ειναι ΠΟΛΥ απλη μετατροπη. Πιο πολλη ωρα χρειαζεται για να εξηγησει καποιος τη θεωρια παρα τα βηματα της μετατροπης. Διαβαστε και μονοι σας το τοπικ στο ducati.ms. Θα βρειτε εκει και καποιες αναφορες σε αλλα φορουμς για την ιδια μοντα.

Δεν με βλεπω να αλλαζω τον ανορθωτη αμεσα αλλα σιγουρα μολις βρω ευκαιρια!


:thumbsup: :hibye:
ENGAKATS caminando por la vida Εικόνα
camen
Desmo Member
Desmo Member
Δημοσιεύσεις: 1074
Εγγραφή: Τετ 21 Απρ 2010, 01:19
Gender: Male
Bike: ST2S

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από camen »

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
ASLAN
Grown Ducatista
Grown Ducatista
Δημοσιεύσεις: 3137
Εγγραφή: Πέμ 12 Ιουν 2008, 21:55
Gender: Male
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη .

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από ASLAN »

μπραβο
:thumbsup:
Νίκος.
Άβαταρ μέλους
taf
Member
Member
Δημοσιεύσεις: 141
Εγγραφή: Κυρ 22 Αύγ 2010, 20:19
Gender: Male
Bike: Monster 600
Other: aprilia [scooter]
Τοποθεσία: livanates
Επικοινωνία:

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από taf »

ευχαριστω :thumbsup:
Εικόνα

Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
DARKon
Newbie
Newbie
Δημοσιεύσεις: 60
Εγγραφή: Πέμ 08 Μάιος 2008, 12:06
Gender: Male
Bike: DesertX
Other: BMW

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από DARKon »

Με αφορμή την ανακάλυψη λιωμένης φίσας του ανορθωτή (ευτυχώς πριν γίνει ζημιά) και την κατάργηση της, έκανα μια "μικρή έρευνα" στο νετ για τους ανορθωτες της καλής μας και ευτυχώς πριν ετοιμάσω ένα σεντόνι με συμπεράσματα έκανα ένα search στο φορουμ και βρήκα το thread !!!!!

Kατ' αρχήν ENGA :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
(αν και πιο ειδικός στο θέμα δεν θα τα έλεγα καλύτερα).

Μία διευκρίνηση μόνο, αυτό που λέμε "ανορθωτής" δεν είναι μόνο ανορθωτής (=μετατροπέας εναλλασσόμενης τάσης σε συνεχή) αλλά είναι και ρυθμιστής τάσης εξόδου προς μπαταρία (ο "αυτόματος" που λέγανε στα παλιά μηχανάκια). Η τάση εξόδου της γεννήτριας είναι ανάλογη των στροφών (οι οποίες κυμαίνονται από 1000 έως και πάνω από 12.000 (!) ενώ η επιθυμητή τάση προς μπαταρία 12-14 v περίπου, ο ρυθμιστής κρατάει την τάση εξόδου σ' αυτά τα όρια ανεξάρτητα από τις στροφές του κινητήρα (αλλιώς στα κόκκινα θα ανέβαινε στα 60 V !!!)

Η εισαγωγή ήταν για να γίνει σαφές ότι το να μείνεις στο δρόμο από ρεύμα επειδή έκλασε ο ανορθωτής δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί. Αν και συνήθως όταν "καεί" ο ανορθωτής σταματάει να δίνει τάση εξόδου, σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αφήσει να περάσει πολύ μεγαλύτερη τάση από την επιτρετή στην έξοδο του, ψήνοντας πλεξούδες, ηλεκτρονική ecu, μπλοκάροντας immobiliser και δεν ξέρω τι άλλο κακό (στα "παλιά" που δεν είχαν ηλεκτρονικά και δεν σταματούσαν να δουλεύουν ανατιναζόταν μόνο η μπαταρία χαχαχα)

Οι αιτίες που παθαίνει ζημιά ο ανορθωτής είναι η εξής μία : υπερθέρμανση

Οι αιτίες που προκαλούν την υπερθέρμανση είναι : το μεγάλο ρεύμα, η περιορισμένη αποβολή θερμότητας και ο παρωχημένος σχεδιασμός του συστήματος μετατροπής εναλλασσόμενης / συνεχούς τάσης με διόδους (γέφυρα). Η αλλαγή θέσης ώστε να αερίζεται καλύτερα δεν θεραπεύει το πρόβλημα απλώς παρατείνει τη ζωή του.

Η σύγχρονη λύση είναι μία : ανόρθωση με τρανζίστορ MOSFEΤ, τελεία. Τα πλεονεκτήματα αναλύονται παραπάνω και συνοψίζονται σε μία πρόταση : "αλεξίσφαιρη κατασκευή και αξιοπιστία, χαμηλότερη θερμοκρασία λειτουργίας".

Για μένα η αλλαγή είναι μονόδρομος και μπορεί να γλυτώσει από πολλούς μπελάδες (το κόστος της οδικής βοήθειας που θα μας μαζέψει είναι μεγαλύτερο, χωρίς να υπολογίζεται ο πληγωμένος εγωισμός...) και η καλύτερη αναβάθμιση είναι αυτή που αναφέρει ο ENGA με τελευταία έκδοση αυτή :

SHINDENGEN MOSFET FH020AA

και κόστος :

http://www.ebay.co.uk/itm/380473041443? ... 1423.l2649

Είναι ο ανορθωτής που φοράνε τα καινούργια R1, XJR και επιτέλους και τα ducati (multi 1200) σε έκδοση universal με σετάκι προσαρμογής για όλες ! Η σύνδεση είναι πανεύκολη : τα τρία κίτρινα καλώδια από την γεννήτρια στην τριπολική φίσα (δεν έχει σημασία η σειρά) και τα δύο καλώδια προς την μπαταρία στην διπολική (το συν είναι το κόκκινο)

Στο ebay υπάρχει και αυτό το είδος mosfet ανορθωτή ειδικά για ducati (plug n play), ελάχιστα φθηνότερο :

http://www.ebay.co.uk/itm/290859143702? ... 1423.l2649

αλλά διάβασα αυτό και είπα άσε καλύτερα :

"Beware of the copy plug and play r/r's out there now being sold ,(wire leads are attach to the regulator) they are substandard quality made in China and use under gauged wire leads instead of weather pack connectors ."

Σκέπτομαι να μην περιμένω να καεί για να τον αλλάξω .....
Άβαταρ μέλους
touloumpas
IT Administrator
IT Administrator
Δημοσιεύσεις: 1557
Εγγραφή: Τετ 31 Δεκ 2008, 18:28
Gender: Male
Bike: Multistrada 1000
Τοποθεσία: Βεροια

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από touloumpas »

Τον συγκεκριμένο ανορθωτη τον εχω από τον περασμενο Σεπτέμβριο. Τον πήρα από τον Jack - Roadstercycles και μάλιστα το super kit όπου όλα τα καλώδια είναι ετοιμα. Χρειάστηκε μόνο να φτιάξω μία βάση. Δε ζεστένεται καθόλου και σταθεροποιεί το ρεύμα στα 14.25 - 14.26 Volts.
anorthotes mazi.jpg
topothetimenos.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Γιώργος.
Άβαταρ μέλους
ENGAKATS
R U a Ducatista?
R U a Ducatista?
Δημοσιεύσεις: 8055
Εγγραφή: Σάβ 22 Μαρ 2008, 20:58
Gender: Male
Other: SS 1000ds Rt
Τοποθεσία: Madrid - Spain

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από ENGAKATS »

:thumbsup: :thumbsup: και στους δυο για τη συμμετοχη, ψαξιμο, λερωμα χεριων, κτλ κτλ :glimpse: :thumbsup:

Το πακετο στο SS ειναι οτι εκει που εχουν χωσει τον ανορθωτη (πισω/κατω απ'τον λαιμο) πρεπει να στραμπουληξεις τα χερια σου για να λυσεις βιδες, να χωρεσει μια DIY βαση και να τον κεντραρεις καλα με τις μεγαλες φισες που εχει (ο μαμισιος οπως βλεπετε και στη φωτογραφια του touloumpa δεν εχει φισες στο σωμα του ανορθωτη)


Οποιος αλλος το εχει κανει ας πει γνωμες, συμβουλες, κτλ κτλ


:thumbsup: :thumbsup:
ENGAKATS caminando por la vida Εικόνα
Άβαταρ μέλους
touloumpas
IT Administrator
IT Administrator
Δημοσιεύσεις: 1557
Εγγραφή: Τετ 31 Δεκ 2008, 18:28
Gender: Male
Bike: Multistrada 1000
Τοποθεσία: Βεροια

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από touloumpas »

ENGAKATS έγραψε::thumbsup: :thumbsup: και στους δυο για τη συμμετοχη, ψαξιμο, λερωμα χεριων, κτλ κτλ :glimpse: :thumbsup:

Το πακετο στο SS ειναι οτι εκει που εχουν χωσει τον ανορθωτη (πισω/κατω απ'τον λαιμο) πρεπει να στραμπουληξεις τα χερια σου για να λυσεις βιδες, να χωρεσει μια DIY βαση και να τον κεντραρεις καλα με τις μεγαλες φισες που εχει (ο μαμισιος οπως βλεπετε και στη φωτογραφια του touloumpa δεν εχει φισες στο σωμα του ανορθωτη) (και που να δεις τι πακετο είναι να αλλάξεις πολλαπλασιαστές στο Multi .... )


Οποιος αλλος το εχει κανει ας πει γνωμες, συμβουλες, κτλ κτλ


:thumbsup: :thumbsup:
Το έχει κάνει ο Κωνσταντίνος (konstantin690) στο δικό του SS. :whistling: :whistling: :whistling:
Γιώργος.
Άβαταρ μέλους
ENGAKATS
R U a Ducatista?
R U a Ducatista?
Δημοσιεύσεις: 8055
Εγγραφή: Σάβ 22 Μαρ 2008, 20:58
Gender: Male
Other: SS 1000ds Rt
Τοποθεσία: Madrid - Spain

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από ENGAKATS »

touloumpas έγραψε:Το έχει κάνει ο Κωνσταντίνος (konstantin690) στο δικό του SS. :whistling: :whistling: :whistling:
Το ξερω, τα εχουμε πει με τον Κωνσταντινο. Ελπιζω να το δει και να γραψει κανα-δυο λογακια :cool:
ENGAKATS caminando por la vida Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Ares
Member
Member
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: Πέμ 29 Ιούλ 2010, 21:27
Gender: Male
Τοποθεσία: Λουτράκι-Αθήνα

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από Ares »

Ωραίο θέμα! :thumbsup:

Άραγε αυτή η αλλαγή θα βοηθούσε στην μακροζωία της ελαττωματικής μίζας των 796?





.
.
.























την ταιβαν μου μέσα. :angry2:
Άβαταρ μέλους
ENGAKATS
R U a Ducatista?
R U a Ducatista?
Δημοσιεύσεις: 8055
Εγγραφή: Σάβ 22 Μαρ 2008, 20:58
Gender: Male
Other: SS 1000ds Rt
Τοποθεσία: Madrid - Spain

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από ENGAKATS »

Ares έγραψε:Ωραίο θέμα! :thumbsup:

Άραγε αυτή η αλλαγή θα βοηθούσε στην μακροζωία της ελαττωματικής μίζας των 796?
Η μιζα δεν εχει να κανει με τον ανορθωτη...

Τι ελαττωμα εχουν βγαλει οι μιζες στα 796;;
ENGAKATS caminando por la vida Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Ares
Member
Member
Δημοσιεύσεις: 233
Εγγραφή: Πέμ 29 Ιούλ 2010, 21:27
Gender: Male
Τοποθεσία: Λουτράκι-Αθήνα

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από Ares »

Αν και είναι τελείως διαφορετικό θέμα, περιληπτικά κάτι με τα καρβουνάκια, συνήθως τις αλλάζουν μέσα στην εγγύηση με τις ίδιες.. στο δικό μου άντεξε παραπάνω (26 μήνες) :zep: και απλά ( ~120 ευρα) άλλαξα καρβουνάκια, για καινούρια ήθελαν 350/400 Ε .
achilleas
Almost Ducatista
Almost Ducatista
Δημοσιεύσεις: 1357
Εγγραφή: Πέμ 21 Ιαν 2010, 20:15
Gender: Male
Bike: Multistrada 1000S
Επικοινωνία:

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από achilleas »

αψογοι,ολα ετοιμα :thumbsup: :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
HackmaN
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 4581
Εγγραφή: Κυρ 26 Φεβ 2012, 17:21
Gender: Male
Other: 1098

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από HackmaN »

Aν χρειαστούμε άμεσα, δηλαδή, νέο ανορθωτή, μπορούμε να βάλουμε κι από Multi ή R1;;;
Εικόνα
HackmaN 88
749s < HM Evo SP < Streetfighter S
Άβαταρ μέλους
rommel
Full Member
Full Member
Δημοσιεύσεις: 737
Εγγραφή: Κυρ 02 Νοέμ 2008, 05:49
Gender: Male
Bike: 749
Other: runner
Τοποθεσία: Κανκούν

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από rommel »

πέρσι που τα παίξε ο δικός μου, έβαλα από εδώ http://www.sxelectronics.gr/" onclick="window.open(this.href);return false; , είναι πάνω-κάτω ίδιος σε διαστάσεις αλλά κούμπωσε κουτί, πιο ελαφρύς, φαίνεται να "αερίζεται" καλύτερα από τον oem (ο οποίος πρέπει να 'ναι japan), και το μηχανάκι δουλεύει ως τώρα πένα + made in Greece (αν δε θέλετε να τα σκάσετε έξω). 110 ή 120 euro (δεν θυμάμαι) για τον τριφασικό.
Άβαταρ μέλους
HackmaN
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 4581
Εγγραφή: Κυρ 26 Φεβ 2012, 17:21
Gender: Male
Other: 1098

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από HackmaN »

^ Ποιόν πήρες απ'όλους; Δεν βλέπω να έχει DUCATI...
Εικόνα
HackmaN 88
749s < HM Evo SP < Streetfighter S
Άβαταρ μέλους
babisgr
Newbie
Newbie
Δημοσιεύσεις: 81
Εγγραφή: Παρ 20 Μάιος 2011, 21:02
Gender: Male
Bike: Multistrada 1100S
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από babisgr »

απο τον sx στα καμίνια έχω πάρει ανορθωτές για τουλάχιστον 5 μοτό....δεν έχουν κάνουν κιχ και απλά δεν ξαναασχολήθηκα.
Αν δεν θέλετε να μπλέκετε με εξωτερικό τον προτείνω.
Άβαταρ μέλους
rommel
Full Member
Full Member
Δημοσιεύσεις: 737
Εγγραφή: Κυρ 02 Νοέμ 2008, 05:49
Gender: Male
Bike: 749
Other: runner
Τοποθεσία: Κανκούν

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από rommel »

HackmaN έγραψε:^ Ποιόν πήρες απ'όλους; Δεν βλέπω να έχει DUCATI...
Χμ μάλλον τον SX2 αλλά αν πας από κει με τον ανορθωτή στο χέρι και του πεις θέλω έναν που να ταιριάζει (θα σε ρωτήσει για τι μηχανή είναι κλπ.) θα βρείτε άκρη, μην κοιτάς τον κατάλογο + σου δίνει εγγύηση-αντικατάσταση για 2 χρόνια.
Μη φαντάζεσαι μαγκνετι-μαρελλι εγκαταστάσεις, ένα κλασσικό ηλεκτρολογείο είναι.. από διάφορα φόρουμ κατέληξα σ' αυτόν γιατί δεν ήθελα να βάλω τον oem ή από εξωτερικό.


υγ. πάντως είναι ψιλομανούρα, όχι να τον βάλεις αλλά να φτάσεις ως εκεί εκτός αν ξυλώσεις εξ αρχής όλη τη βάση της μπαταρίας, έχουν βάλει κάτι αστεία βιδάκια να κρατάνε τη θερμοασπίδα (και μαζί άλλα πράγματα) που τα κεφάλια τους φλατάρουν για πλάκα ...οκ είπαμε superbike, το ένα πρέπει να ναι πανω στ' άλλο ...αλλά φτιάξτο λίγο καλύτερα ρε άνθρωπε Ιταλέ.
Άβαταρ μέλους
HackmaN
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 4581
Εγγραφή: Κυρ 26 Φεβ 2012, 17:21
Gender: Male
Other: 1098

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από HackmaN »

Ωραία. Αυτή βλέπω σαν πιο πιθανή λύση.
Δεν με νοιάζουν οι εγκαταστάσεις :mrgreen: , αρκεί να κάνω δουλειά φθηνά και αξιόπιστα!
Πραγματικά ήταν ολέθριο χτύπημα...
Εικόνα
HackmaN 88
749s < HM Evo SP < Streetfighter S
Άβαταρ μέλους
dio
Grown Ducatista
Grown Ducatista
Δημοσιεύσεις: 4045
Εγγραφή: Σάβ 26 Απρ 2008, 15:02

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από dio »

Τελικά τα τσέκαρες όλα και ήταν ο επάρατος;
Άβαταρ μέλους
HackmaN
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 4581
Εγγραφή: Κυρ 26 Φεβ 2012, 17:21
Gender: Male
Other: 1098

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από HackmaN »

Έλυσα το fairing σήμερα. Όσες φύσες κατάφερα να δω ήταν Ο.Κ.
Voltόμετρο δεν έχω για να μετρήσω τη μπαταρία ξεχωριστά, αν και είναι 5 μηνών.
Οι γνώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να εξετάσω περεταίρω το θέμα.
Οπότε στο εξουσιοδοτημένο θα βρεθεί η απάντηση... :angry3:
Εικόνα
HackmaN 88
749s < HM Evo SP < Streetfighter S
Άβαταρ μέλους
HackmaN
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 4581
Εγγραφή: Κυρ 26 Φεβ 2012, 17:21
Gender: Male
Other: 1098

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από HackmaN »

Έχουμε και λέμε:

-Ανορθωτές-

ΜΤS 1200
Εικόνα
FH012CA
Τιμή: ~120€

Yamaha R1 '08
Εικόνα
FH012AA
Tιμή: ~180€

SX Electronics (Ελληνικός)
Εικόνα
Τιμή: ~110€


Του R1 έχει απορριφθελι ήδη.
Ποιόν να διαλέξω και γιατί;
Απ'ότι είδα, του ΜΤS έχει άλλο κωδικό από του R1.
Εικόνα
HackmaN 88
749s < HM Evo SP < Streetfighter S
Άβαταρ μέλους
touloumpas
IT Administrator
IT Administrator
Δημοσιεύσεις: 1557
Εγγραφή: Τετ 31 Δεκ 2008, 18:28
Gender: Male
Bike: Multistrada 1000
Τοποθεσία: Βεροια

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από touloumpas »

Αναμεσα σε αυτούς τους τρεις? Του 1200 ...

Τα βύσματα θα σου τα κανουνε στο συνεργείο?
Γιώργος.
Άβαταρ μέλους
HackmaN
Moderator
Moderator
Δημοσιεύσεις: 4581
Εγγραφή: Κυρ 26 Φεβ 2012, 17:21
Gender: Male
Other: 1098

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από HackmaN »

Στον SX μου είπε να παω να μου το φτιάξεια αυτός.
Στου Multi δεν ξέρω. Τέλος της βδομάδας θα το πάω εξουσιοδοτημένο, αλλά πιστεύω πως ναι. :roll2:

Αν σιγουρευόμουν 100% ότι είναι ανορθωτής θα ήτο καλύτερα...
Εικόνα
HackmaN 88
749s < HM Evo SP < Streetfighter S
Άβαταρ μέλους
ENGAKATS
R U a Ducatista?
R U a Ducatista?
Δημοσιεύσεις: 8055
Εγγραφή: Σάβ 22 Μαρ 2008, 20:58
Gender: Male
Other: SS 1000ds Rt
Τοποθεσία: Madrid - Spain

Re: Αλλαξτε τον ανορθωτη σας...

Δημοσίευση από ENGAKATS »

HackmaN έγραψε: Voltόμετρο δεν έχω για να μετρήσω τη μπαταρία ξεχωριστά, αν και είναι 5 μηνών.
με 10-15 ευρω αγοραζεις ενα καλουτσικο και κανεις δουλεια σου :glimpse: :glimpse:
ENGAKATS caminando por la vida Εικόνα
Απάντηση