ειναι τελικα οικογενειακη η ducati?

Η ιστορία της αγαπημένης μας...
Απάντηση
ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ
Almost Ducatista
Almost Ducatista
Δημοσιεύσεις: 1385
Εγγραφή: Τετ 02 Απρ 2008, 00:37
Gender: Male
Other: Κ1200S - F800s
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ειναι τελικα οικογενειακη η ducati?

Δημοσίευση από ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ »

το βαζω εδω γιατι αξιζει πραγματικα να μεινει σαν κομματι της ιστοριας της.Δεν ξερω για τους αλλους αλλα για εμας τους Ελληνες κατι τετοια μας αγγιζουν.....









Γράμμα απο τον Gabriele Del Torchio Ducati President
Published 13 Ιουνίου 2012 | By BikerSpirit
Ενα γράμμα προς όλους τους Ducatisti σε όλο το κόσμο από τον Gabriele Del Torchio Ducati President για την παραγωγή της Ducati

Αγαπητοί μας φιλοι, Ducatisti

Δυστυχώς, οι καταστροφικές και τραγικές συνέπειες του σεισμού, που πρόσφατα χτύπησε το Po Valley βόρεια της Bologna, είναι γνωστές σε ολους, καθώς και το βαρύ τίμημα σε υλικές ζημιές, αλλά και ανθρώπινες ζωές.

Όχι μόνο κατοικίες και ιστορία κτήρια κατέρρευσαν, αλλά και τοπικές βιομηχανίες έχουν επηρεαστεί, μέσα στην καρδιά του «Motor Valley» από όπου η Ducati αντλεί τα πολύτιμα, υψηλής τεχνολογίας, και μοναδικά εξαρτήματα που απαιτούνται για την κατασκευή των μοτοσυκλετών της.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι καθημερινά – ακόμα και τώρα καθώς γράφω – νέες δονήσεις καταγράφονται, ευτυχώς όχι τόσο ισχυρές. Στο Borgo Panigale έχουν καταγραφεί οι μεγαλύτερου μεγέθους δονήσεις, ευτυχώς χωρίς ζημιές σε περιουσίες η ανθρωπινές ζωές. Ωστόσο ακόμα είμαστε σε συναγερμό.

Κάποιοι από τους συναδέλφους μας, ζουν στις περιοχές που επηρεάστηκαν περισσότερο, και τα σπίτια τους έχουν σοβαρές ζημιές η και έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Οι καρδιά μας είναι μαζί τους, και ενέργειες υποστήριξης έχουν ξεκινήσει απο την πρώτη στιγμή, με πολλούς και διαφόρους τρόπους, συμπεριλαμβανομένου, της αυθόρμητης συγκέντρωσης οικονομικής βοήθειας που οργάνωσαν club της Ducati απο όλο τον κόσμο – για το οποία και είμαι ιδιαιτέρως περήφανος και ευγνώμον.

Ο καθένας ατομικά, ιδρύματα και επιχειρήσεις της περιοχής Emilia αντιδρούν με σπουδαίο κουράγιο και αποφασιστικότητα – πράγμα που αποδεικνύει τον δυνατό τους χαρακτήρα και την κοινωνική συνοχή τους.

Οι προμηθευτές μας κάνουν μεγάλη προσπάθεια να επανεκκινήσουν την παραγωγή το συντομότερο δυνατό, και η Ducati τους υποστηρίζει ώστε να συνεχίσουν να ενισχύουν την αυθεντικότητα και την παγκοσμίου κλάσης ποιότητα των μοτοσυκλετών μας.

Ωστόσο, παρολη την αφοσίωση στις προσπάθειες μας, υπάρχει η πιθανότητα περαιτέρω καθυστερήσεων στην παραγωγή μας. Γνωρίζουμε οτι όλο αυτό τον καιρό, πολύ απο εσάς δικαίως ανυπομονείτε για τις ολοκαίνουριες Ducati σας.

Για κάποιους αυτή η αναμονή μπορεί να διαρκέσει λίγο ακόμα. Γράφω συνεπώς, απευθυνόμενος σε εσάς με σκοπό να κατανοήσετε πλήρως την ιδιαιτερότητα της παρούσας κατάστασης κάτω απο την οποία εργαζόμαστε.

Παρακαλώ συνεχίστε να εμπιστεύεστε την Ducati, αλλά και όλο το «motor valley»: όλοι μαζί, θα είμαστε ξανά πάνω στη σέλλα πολύ σύντομα!

Gabriele Del Torchio

Ducati President and CEO
ONCE BMW RIDER
ALWAYS BMW RIDER
ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ
Almost Ducatista
Almost Ducatista
Δημοσιεύσεις: 1385
Εγγραφή: Τετ 02 Απρ 2008, 00:37
Gender: Male
Other: Κ1200S - F800s
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Re: ειναι τελικα οικογενειακη η ducati?

Δημοσίευση από ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ »

αυτο το γεγονος εγινε το καλοκαιρι.....
ONCE BMW RIDER
ALWAYS BMW RIDER
ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ
Almost Ducatista
Almost Ducatista
Δημοσιεύσεις: 1385
Εγγραφή: Τετ 02 Απρ 2008, 00:37
Gender: Male
Other: Κ1200S - F800s
Τοποθεσία: ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Re: ειναι τελικα οικογενειακη η ducati?

Δημοσίευση από ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ »

Ο σεισμός (5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ) που έπληξε την Μόντενα, την Πάρμα και την Μπολόνια στην Ιταλία, είχε σαν αποτέλεσμα η Fiat να κλείσει τα εργοστάσια της Ferrari και της Maserati και να αναστείλει τις δραστηριότητες της Ducati στην περιοχή.

Στην σχετική ανακοίνωση προχώρησε ο πρόεδρος της εταιρίας John Elkann.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί ο λόγος για τον οποίο η εταιρία προχώρησε στην προσωρινή διακοπή της λειτουργίας των εργοστασίων. Ενώ ακόμη δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσουν ξανά την παραγωγή.

Αυτή η άσχημη κατάσταση θα μπορούσε να οδηγήσει σε καθυστέρηση των παραδόσεων. Ο σεισμός στην Μόντενα είναι ο δεύτερος μεγάλος που χτύπησε την Ιταλία τον τελευταίο μήνα. Ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 20 Μαΐου, και είχε παρόμοια καταστροφικά αποτελέσματα.

Η περιοχή Εμίλια Ρομάνα (Ιταλία) με πρωτεύουσα την Μπολόνια χτυπήθηκε το περασμένο Σάββατο από σεισμό μεγέθους 5,9 της κλίμακας Ρίχτερ. Υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες: 7 νεκροί (άνθρωποι που δούλευαν νυχτερινή βάρδια οι περισσότεροι), 6.500 άστεγοι και πάνω από 13.000 που δεν μπορούν ακόμα να δουλέψουν στις βιομηχανικές περιοχές των πόλεων Μόντενα, Φεράρα και Μπολόνια, λόγω ζημιών σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Η οικονομική κρίση που περνά και η Ιταλία έχει ήδη φρενάρει τις γραμμές παραγωγής σε αρκετούς βιομηχανικούς τομείς, ανάμεσά τους και στην παραγωγή μοτοσυκλετών. Τώρα επιπλέον δυσκολίες έρχονται να προσθέσουν οι επιπτώσεις του σεισμού. Η Ducati για παράδειγμα δεν έπαθε ζημιές, έπαθαν όμως αρκετοί από τους προμηθευτές της. Και αυτό σύμφωνα με τον επικεφαλής της Gabriele Del Torchio, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή παραγωγή.



Είναι δύσκολο να προβλεφθούν επακριβώς οι επιπτώσεις του σεισμού, αλλά ανησυχούμε αρκετά , δήλωσε ο Del Torchio. Βέβαια στην προκειμένη περίπτωση πιο σημαντικό είναι να ανακουφιστούν οι άνθρωποι. Βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή με τους προμηθευτές μας που χτυπήθηκαν από τον σεισμό. Συνεργαζόμαστε με πολλές από τις εταιρείες της σεισμοπαθούς περιοχής και αυτό σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες .

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Ducati δημιουργεί η κατάρρευση των Χυτηρίων Scacchetti στο San Felice sul Panaro (επίκεντρο του σεισμού), αλλά και οι δομικές ζημιές στο εργοστάσιο της TMM (Finale Emilia), η οποία κατασκευάζει τις εξατμίσεις για λογαριασμό της.



Η Ducati χρησιμοποιεί όπως και οι Ιάπωνες το σύστημα παραγωγής just in time (JIT) που σημαίνει ότι τα ανταλλακτικά φθάνουν στο εργοστάσιο μόλις την ημέρα που θα χρησιμοποιηθούν στη συναρμολόγηση μιας μοτοσυκλέτας. Δεν υπάρχει δηλαδή στοκ ανταλλακτικών στο εργοστάσιο, που θα μπορούσε να καλύψει τυχόν καθυστερήσεις σε παραδόσεις.





Αν λείψει τώρα ένα μέρος μιας μοτοσυκλέτας, θα πρέπει να σταματήσει όλη η αλυσίδα παραγωγής του συγκεκριμένου μοντέλου. Και πραγματικά, οι ζημιές σε κάποιες από τις εταιρείες αυτές είναι τόσο εκτεταμένες που θα χρειαστούν μήνες για να συνέλθουν.







Αυτό είναι κάτι που μπορεί να διαταράξει όλη την ετήσια παραγωγή της Ducati, άρα θα πρέπει να βρεθούν και σύντομα νέοι προμηθευτές.



Οι άνθρωποί μας έχουν πάει επιτόπου και ελέγχουν την κατάσταση , διευκρίνισε ο del Torchio, και μέσα στις επόμενες μέρες θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και θα αποφασίσουμε για το πώς θα κινηθούμε .


http://www.bikerspirit.net/main/?p=3605" onclick="window.open(this.href);return false;
ONCE BMW RIDER
ALWAYS BMW RIDER
Απάντηση