Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Πήγατε, ήρθατε, πείτε μας τις εμπειρίες σας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
goulisf
Member
Member
Δημοσιεύσεις: 406
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιουν 2010, 07:24
Gender: Male
Bike: Multistrada 620
Other: vespino 50cc
Τοποθεσία: Πατρα και σε πρασινες διαδρομες
Επικοινωνία:

Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από goulisf »

Μάιος 2013 και η ώρα του αποχωρισμού είχε έρθει :shy2: . Η “τεχνητή” κρίση που είχε απλώσει τα δίχτυα της και στη χώρα μου από το 2009, με είχε αναγκάσει να αποχωριστώ το άλλο μου μισό στις μετακινήσεις μου αλλά και στις ταξιδιωτικές μου εξορμήσεις. Βέβαια είχα προσπαθήσει με νύχια και με δόντια να μην συμβεί αυτό, αλλά το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο :angry1: . Ήταν σαν να ξεκίναγα αποτοξίνωση από το ναρκωτικό που με “έφτιαχνε”, χωρίς να το θέλω.

Τέσσερα χρόνια είχα πέσει σε μοτοσυκλετιστική “κατάθλιψη” :bang: μιας και η αγάπη που είχα στη μοτοσυκλέτα μου δεν... Το έχω ξαναγράψει σε άλλο μου ταξιδιωτικό, ότι πιστεύω πολύ στο απόφθεγμα του Paulo Coelho “Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όλο το Σύμπαν συνωμοτεί για να το αποκτήσεις”.

Το 2017 οι δουλειές μου και τα οικονομικά μου πήγαν ανέλπιστα καλά για τα δικά μου δεδομένα(δεν έγινα εκατομμυριούχος), κατάφερα να μαζέψω κάποια καλά χρήματα ώστε να καταφέρω το ποθούμενο, όχι να πάρω τη Πόλη αλλά να πάρω τη Ducati :)) . Και εκεί που έψαχνα στο γνωστό site αγγελιών για μοτοσυκλέτα, βρίσκω μια ευκαιρία που δεν έχει προηγούμενο. Βρίσκω το μοντέλο της μοτοσυκλέτας που πούλησα(Ducati Multistrada 620)με τα μισά χιλιόμετρα απ’ ότι είχα κάνει εγώ (49.000 εγώ με 24.000 η άλλη)και σε τιμή φθηνότερη απ’ ότι την πούλησα + μπαγκαζιέρα Ducati Performance + συναγερμό Kendall με τηλεειδοποίηση. Την πούλαγε ένα παλληκάρι από την Ελευσίνα (ξηγημένος τύπος, να ναι καλά όπου και να ναι), για το λόγο ότι δεν τη χρησιμοποιούσε καθόλου και επίσης δεν άρεσε στην γυναίκα του η ιδέα της μηχανής (να ναι καλά και αυτή!!!). Αφού τον ρώτησα βασικά πράγματα(τράκους - προβλήματα) και αφού πήρα τις κατάλληλες απαντήσεις, έκανα το deal. Ένα πρόβλημα μου έβγαλε αργότερα και αυτό ήταν με το λαμπάκι της ρεζέρβας, αλλά αυτό φτιάχτηκε ως δια “μαγείας”(χαχαχα) στο φετινό μου ταξίδι. Η χαρά μου εκείνες τις μέρες δεν περιγραφόταν :yupi3: :yeah: :v: . Λες και είχα αγοράσει Panigale. Και αγόρασα το ίδιο μοντέλο για τρείς βασικούς λόγους: ομορφιά, οικονομική σε όλα, αξιόπιστη. Τι άλλο να θελήσω;;;
ducati Multistrada 620.jpg
Δουλεύοντας όλο το καλοκαίρι σερί σε ένα θεματικό πάρκο στην περιοχή της Κορινθίας και έχοντας κάνει αρκετές φορές το “λούνα-πάρκ του τρόμου”, όπως τις λέω εγώ, τις στροφές του Σοφικού Κορινθίας, αποφάσισα το Σεπτέμβρη μόλις ηρεμήσω λίγο από τη δουλειά να ξαναρχίσω όπως παλιά τις ταξιδιωτικές μου εξορμήσεις. Και τι πιο ιδανικό μέρος από την Πελοπόννησο και μερικά κομμάτια της που δεν είχα πάει ποτέ και δεν ήταν και μακριά, π.χ. η Μονεμβασιά.
Monemvasia.jpg
Σε πέντε μέρες είχε βγει η διαδρομή που θα ακολουθούσα αλλά συνεχώς έβαζα “πινελιές” για να την κάνω πιο όμορφη και πιο ειδυλλιακή, μιας και είχα να ταξιδέψω από το 2012. Είχα στο νου μου και ένα κολλητό μου φίλο για παρέα, μιας και δεν είχε πάει διακοπές αφού είχε περάσει ένα δύσκολο καλοκαίρι με ένα ευτυχώς μικρό τροχαίο. Βέβαια του εξήγησα ότι η διαδρομή θα ήταν “εναλλασσόμενη”, μια βουνό, μια θάλασσα και τούμπαλιν και καθαρά τουριστική σε χαλαρούς ρυθμούς. Του εξήγησα αυτό που θα κάνουμε δεν το ‘χει ξανακάνει και ούτε πρόκειται να το έκανε ποτέ. Αφού το εμπέδωσε και συμφώνησε ήμασταν ΟΚ.

Και ξεκινάμε με τη διαδρομή…
Mototrip 2017.jpg
1η ημέρα Κυριακή 17/09/2017 170 χλμ.

Ουσιαστικά μισή μέρα γιατί φύγαμε χαλαρά λίγο μετά το μεσημέρι για τον πρώτο μας προορισμό το θεματικό πάρκο που δούλευα όλο το καλοκαίρι. Η διαδρομή όμως δεν θα ήταν η γνώριμη, δηλαδή ο αυτοκινητόδρομος Πατρών-Αθηνών, αλλά η παλιά εθνική που ποτέ ως τώρα δεν την είχαμε “εξερευνήσει” όλη. Φοβερά παραλιακά χωριουδάκια, που τα σπίτια των κατοίκων από τη θάλασσα τα χωρίζει μια μικρή “κλωστή”, η παλιά εθνική οδός. Όμορφα μέρη που πολλοί από εμάς, σαν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, θα θέλαμε να περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας εκεί, μακριά από άγχη, σκοτούρες, και τις πολύβουες μεγαλουπόλεις που ζούμε τώρα.
Σταματήσαμε για ένα καφέ στη παραλία του Κιάτου και ατενίζαμε απέναντι τις περιοχές που βρέχει ο Κορινθιακός. Μετά από σχεδόν 45 λεπτά ανεβήκαμε στη μηχανή και τραβήξαμε προς τον ισθμό της Κορίνθου. Εκεί πήραμε την επαρχιακή οδό Κορίνθου-Επιδαύρου με τελικό προορισμό τη κοιλάδα του Σοφικού. Φορτωμένη φουλ η μοτοσυκλέτα δεν ήταν και το καλύτερο για κάποιον που θα ήθελε να ανοίξει το γκάζι λίγο παραπάνω σε αυτή την ωραία διαδρομή. Γύρω στις 7:00 το απόγευμα φτάσαμε στον προορισμό μας, στο σχεδόν άδειο από κόσμο πάρκο μιας και από στιγμή σε στιγμή θα έκλεινε. Είχα μιλήσει τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη και εργοδότη μου να μας αφήσει να διανυκτερεύσουμε το βράδυ σε κάποιο δωμάτιο. Πήρα εύκολα το ΟΚ, μόνο που δεν θα είχαμε τις ανέσεις που έχουν οι πελάτες μιας και τα πάντα θα ήταν κλειστά. Κατεβήκαμε για φαγητό στο χωριό και μετά από κάνα δίωρο γυρίσαμε πίσω στην τρομακτική ησυχία που είχε απλώσει η νύχτα μέσα στη φύση. Βρήκαμε τους φύλακες του πάρκου και συνεχίσαμε την κουβέντα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Άλλο που δεν ήθελαν και αυτοί να τους περάσει η ώρα.

2η μέρα Δευτέρα 18/9/2017 220 χλμ.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί είχαμε αποφασίσει να ξεκινήσουμε για να πιούμε τον πρωινό καφέ μας στο Ναύπλιο.Η διαδρομή θα περνούσε μέσα από το Λυγουριό και γενικά όλο το ταξίδι θα έβγαινε όσο ήταν δυνατό από επαρχιακούς δρόμους.
Nauplio.jpg
Δευτέρα πρωί και μια από τις πιο τουριστικές πόλεις της Ελλάδος έδειχνε το απλό καθημερινό πρόσωπό της. Οι μόνιμοι κάτοικοι πήγαιναν στις δουλειές τους και τα καταστήματα από νωρίς είχαν αρχίσει να τροφοδοτούνται μιας και παρόλο που διανύαμε τα μέσα του Σεπτέμβρη η πόλη είχε ακόμη αρκετό τουρισμό. Ήπιαμε στα γρήγορα ένα καφεδάκι, φάγαμε και κάτι για το δρόμο και ξεκινήσαμε.
Nauplio 2.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
goulisf
Member
Member
Δημοσιεύσεις: 406
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιουν 2010, 07:24
Gender: Male
Bike: Multistrada 620
Other: vespino 50cc
Τοποθεσία: Πατρα και σε πρασινες διαδρομες
Επικοινωνία:

Re: Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από goulisf »

Πήραμε τη παραλιακή κάνοντας το κύκλο στο κόλπο του Ναυπλίου, περνώντας από τη Νέα Κίο για να συνεχίσουμε για το επόμενο “section” για σήμερα το οποίο είχε ονοματεπώνυμο και λεγόταν Αχλαδόκαμπος. Για αυτό το κομμάτι τα λόγια είναι περιττά μιας και ακόμα γίνεται η περίφημη ανάβαση. Ήταν ένα κομμάτι που το είχα στο μυαλό μου πολλά χρόνια να το κάνω και συνέχεια το ακύρωνα σαν κομμάτι διαδρομής.
Apo ton Ahladokampo.jpg
Σταματήσαμε για μια φωτογραφία από ψηλά και συνεχίσαμε την ανάβαση για να συνεχίσουμε προς Τρίπολη. Πριν να μπούμε στην πόλη στρίψαμε στο χωριό Στενό, από κει προς Στάδιο με κατεύθυνση Καστρί και Άγιο Πέτρο Κυνουρίας. Η διαδρομή φανταστική, μέσα από την καταπράσινη φύση και τις πλαγιές του Πάρνωνα γεμάτες με τεράστια πλατάνια και καστανιές.
Ag.Petros.JPG
Ag.Petros 2.JPG
Μπαίνοντας στο χωριό, αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων ζωντανεύουν στο μυαλό μου αφού από τον Άγ.Πέτρο έχει καταγωγή ο παππούς μου και αρκετά χρόνια για δύο εβδομάδες κάθε καλοκαίρι πηγαίναμε διακοπές εκεί(πωπω τι θυμήθηκα τώρα!). Κάναμε μια στάση στη πλατεία για λίγο νερό και ένα τσιγάρο και τραβήξαμε για ένα μοναστήρι λίγο πιο πέρα τη μονή Μαλεβής.
moni Malevis.jpg
Αν και δεν τα έχω καλά με τις θρησκείες κάναμε μια στάση για να δούμε λίγο τη μονή και ανεβήκαμε πάλι στη μηχανή για το επόμενο κομμάτι της σημερινής διαδρομής, την κατάβαση από ορεινή Μελιγού για Άστρος. Την πρώτη φορά που το είχα κάνει παιδάκι σαν επιβάτης σε αυτοκίνητο ήμουν στο παρατσάκ να βγάλω τα έντερα μου από το στόμα. Ευτυχώς από τότε έχω κάνει χειρότερες διαδρομές και στην ουσία τώρα την απόλαυσα.
Astros.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Over the Mountains... Under the Stars
Άβαταρ μέλους
goulisf
Member
Member
Δημοσιεύσεις: 406
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιουν 2010, 07:24
Gender: Male
Bike: Multistrada 620
Other: vespino 50cc
Τοποθεσία: Πατρα και σε πρασινες διαδρομες
Επικοινωνία:

Re: Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από goulisf »

Astros 2.JPG
Από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο κατεβήκαμε σχεδόν στην επιφάνεια της θάλασσας και από τους 20 βαθμούς Κελσίου ανεβήκαμε στους 30 μέσα σε μια ώρα. Μοναδικής ομορφιάς και το κομμάτι από Άστρος για Λεωνίδιο, συντροφιά για αρκετή ώρα με το απέραντο γαλάζιο και τις ακτές των απέναντι νησιών σαν να είναι μέρος από πίνακα ζωγραφικής.
Aperanto Galazio.jpg
Τελικός μας προορισμός για σήμερα η πρωτεύουσα της Κυνουρίας, το Λεωνίδιο. Σε απόσταση 7 χλμ. από τη πόλη σε μια πανέμορφη παραλία τη Σαμπατική, βρήκαμε ένα απλό και ωραίο δωμάτιο για να μας φιλοξενήσει για το βράδυ. Τακτοποιώντας τα πράγματά μας και κάνοντας ένα μπάνιο για να ξε-ιδρώσουμε, ο συνεπιβάτης μου επικοινώνησε με ένα ντόπιο φίλο του να βρεθούμε το βράδυ για φαγητό. Αν και το ραντεβού ήταν για αργότερα, ένας απογευματινός καφές και μια πρώτη γνωριμία με την πόλη ήταν ότι έπρεπε για κάποιον σαν και εμένα που ερχόταν για πρώτη φορά.
Leonidio 1.jpg
Είχα κάνει και πριν από χρόνια ένα πέρασμα αλλά αυτό ήταν πέριξ της πόλης. Για να μην αδικήσω σαν πόλη έχει πολύ ωραία σημεία αλλά και πράγματα που την αδικούν. Για τον καφέ καθίσαμε σε μια καφετέρια δίπλα στο ποτάμι με θέα στο βράχο.
Leonidio 2.jpg
Απ’ ότι έμαθα έρχεται κόσμος στη πόλη από διαφορετικές χώρες για να κάνουν ορειβασία με αρκετά έσοδα για τη περιοχή. Η θέα προς το βράχο φανταστική. Κάτι όμως που αδικεί την πόλη και ειδικότερα το κέντρο της είναι η άναρχη δόμηση του που σε μερικά σημεία ο επισκέπτης περπατάει στο δρόμο μιας και δεν υπάρχει καν πεζοδρόμιο ή είναι πολύ μικρό. Η αυλή ενός παλιού σπιτιού που είχε γίνει εστιατόριο-πιτσαρία ήταν ο τόπος της βραδινής συνάντησής μας. Το φαγητό αρκετά καλό και συνοδεία μπύρας η ώρα πέρασε συζητώντας για τις ομορφιές της περιοχής, την ιδιαίτερη ντοπιολαλιά, τα τσακώνικα και προς το τέλος για την αυριανή διαδρομή. Περπατήσαμε για λίγο τη πόλη για προμήθειες για το πρωινό και γυρίσαμε στο δωμάτιο και απ’ τη κούραση “πέσαν τα τσιμέντα”.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Over the Mountains... Under the Stars
Άβαταρ μέλους
goulisf
Member
Member
Δημοσιεύσεις: 406
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιουν 2010, 07:24
Gender: Male
Bike: Multistrada 620
Other: vespino 50cc
Τοποθεσία: Πατρα και σε πρασινες διαδρομες
Επικοινωνία:

Re: Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από goulisf »

3η μέρα Τρίτη 19/9/2017 230 χλμ.

Ξυπνήσαμε, μαζέψαμε τα πράγματα, φάγαμε κάτι για πρωινό και ξεκινήσαμε τη σημερινή μας διαδρομή.
Leonidio 3.jpg
Leonidio 4.jpg
Φουλάρισμα με βενζίνη καθώς η μέρα θα άρχιζε με ένα εκπληκτικό πέρασμα πάνω από τον Πάρνωνα, από τη πόλη του Λεωνιδίου για τη Σκάλα Λακωνίας μέσω του παραδοσιακού οικισμού του Κοσμά. Από τη θάλασσα, περνάς μέσα από ένα φανταστικό δρόμο, με όχι τόσο καλό οδόστρωμα γεμάτο δάση με έλατα και φτάνεις γύρω στα 1.150 μέτρα υψόμετρο όπου βρίσκεται το χωριό.
moni Elonis.jpg
Στο μεταξύ κάπου στη μέση της διαδρομής εμφανίζεται “καρφιτσωμένη” πάνω στο βράχο η μονή Ελώνης.
Apo ton Kosma.jpg
Apo ton Kosma 2.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Over the Mountains... Under the Stars
Άβαταρ μέλους
goulisf
Member
Member
Δημοσιεύσεις: 406
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιουν 2010, 07:24
Gender: Male
Bike: Multistrada 620
Other: vespino 50cc
Τοποθεσία: Πατρα και σε πρασινες διαδρομες
Επικοινωνία:

Re: Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από goulisf »

Ένας ελληνικός καφές στη πλατεία του χωριού, κάτω απ’ τα πλατάνια και απέναντι από την εκκλησία ήταν ότι έπρεπε.
Aragma alla ellinika.jpg
Και μετά από το Κοσμά αρχίζει μια φοβερή κατάβαση με εμφανές καλύτερο οδόστρωμα απ’ ότι, πριν προς τη Σκάλα λες και είσαι σε ελβετικό πάσο. Η διαφορά θερμοκρασίας όσο απομακρυνόμαστε από τον ορεινό όγκο του Πάρνωνα είναι εμφανής κάνοντάς μας να κατεβάσουμε τα φερμουάρ από το μπουφάν ώστε να δροσιστούμε μιας και πλησιάζοντας προς τη θάλασσα "βράζει” ο τόπος. Πλησιάζει μεσημέρι και έχουμε βάλει πλώρη για το μεσημεριανό μας ενδιάμεσο προορισμό, το “Γιβραλτάρ” της Ελλάδος, τη Μονεμβασιά, περνώντας από τη ραχοκοκαλιά της λακωνικής Μάνης.
Monemvasia 2.jpg
Από μακριά προβάλλει ο βράχος με τη μοναδικής ομορφιάς εικόνα του.
Monemvasia 3.jpg
Αποφασίζουμε να πάμε να βολτάρουμε στα σοκάκια του κάστρου.
eisodos kastrou.jpg
Αράζουμε τη μοτοσυκλέτα έξω από το κάστρο και περπατήσαμε προς το εσωτερικό του κάστρου περνώντας από διάφορα μαγαζάκια παντός είδους (φαγητό, καφέ, σουβενίρ).
Stena Monemvasias.JPG
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Over the Mountains... Under the Stars
Άβαταρ μέλους
goulisf
Member
Member
Δημοσιεύσεις: 406
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιουν 2010, 07:24
Gender: Male
Bike: Multistrada 620
Other: vespino 50cc
Τοποθεσία: Πατρα και σε πρασινες διαδρομες
Επικοινωνία:

Re: Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από goulisf »

Ένα από αυτά ήταν ότι έπρεπε για να κάτσουμε και πίνοντας μια πορτοκαλάδα να ξεδιψάσουμε και να ξεκουραστούμε λίγο.
Monemvasia 4.JPG
Monemvasia 5.JPG
Η περιπλάνηση μας στη Μονεμβασιά έπρεπε να πάρει τέλος αφού η συνέχεια είχε πέρασμα από τη Νεάπολη, το λιμάνι απέναντι από την Ελαφόνησο και επιστροφή από τη παραλιακή μεριά της Μάνης για τη μεγαλύτερη πόλη του Λακωνικού κόλπου, το Γύθειο που θα ήταν ο τελικός μας προορισμός για σήμερα. Συμπληρώνοντας βενζίνη έξω από τη Μονεμβασιά και ρωτώντας τα παιδιά στο βενζινάδικο από πού είναι καλύτερα να τραβήξουμε για Νεάπολη, μας ενημέρωσαν για ένα καινούριο δρόμο που ξεκινάει λίγα χιλιόμετρα παρακάτω και συγκεκριμένα από τον Αγ. Φωκά, κόβει στα δύο το βουνό και τερματίζει λίγο πριν τη Νεάπολη.
Konta ston Ag.Foka.jpg
Ξαφνικά ο δρόμος στενεύει λίγο και στα 500 μέτρα εμφανίζεται μια δρομάρα, άλλο πράγμα. Προσωπικά πίστευα ότι θα ήταν απλά ένας καινούριος δρόμος και τίποτα παραπάνω. Αλλά βρήκαμε ένα δρόμο με πολύ καλή χάραξη, προφυλαγμένα τα βράχια με συρματόπλεγμα για να μην υπάρχει θέμα με τις κατολισθήσεις, γενικά έναν “ευρωπαϊκό” δρόμο. Ευχαριστηθήκαμε την οδήγηση και σε λίγη ώρα ήμασταν στη Νεάπολη. Μεσημέρι Σεπτεμβρίου σε μια άδεια ελληνική κωμόπολη αφού οι περισσότεροι κάτοικοι ξεκουράζονταν ή έκαναν τα τελευταία καλοκαιρινά τους μπάνια. Βρήκαμε ένα fast-foodάδικο και πήραμε κάτι απλό να φάμε για να σβήσουμε την πείνα μας. Μετά από λίγη ώρα κινήσαμε για το Γύθειο, το μέρος που θα διανυκτερεύαμε το βράδυ. Η διαδρομή πολύ ωραία, μέσα από τα χωριά της Λακωνικής Μάνης που αν είχαμε τον απαραίτητο χρόνο θα ήταν ιδανικό να τα γυρίσουμε όλα. Φτάνοντας στη Σκάλα στρίψαμε προς Γύθειο περνώντας από τη παλιά σιδερένια γέφυρα, κάνοντας στη συνέχεια και το σταυρό μας αφού η κατάσταση του δρόμου που διασχίζει τη πόλη της Σκάλας έχει το κακό του το χάλι.
Skala Lakonias.JPG
Ίσως η πόλη με το χειρότερο δρόμο που έχω συναντήσει(ελπίζω να τον φτιάξανε). Τα χιλιόμετρα που απόμειναν ήταν λίγα με συντροφιά στα αριστερά μας τον Λακωνικό κόλπο μέχρι τη πόλη του Γυθείου.
Ftanontas sto Gytheio.jpg
Μπαίνοντας στη πόλη αρχίσαμε να ψάχνουμε για ξενοδοχείο, κάτι εύκολο για την εποχή λόγω ότι η τουριστική κίνηση ήταν αρκετά πεσμένη. Λίγο πιο έξω από το Γύθειο βρήκαμε ένα πολύ καλό ξενοδοχείο με ωραία θέα και αρκετά καλή τιμή. Μπάνιο και αναχώρηση για το κέντρο της πόλης όπου είχε ένα είδος εμποροπανήγυρις και στους δρόμους γινόταν ψιλό-χαμός. Μια ψησταριά-ταβέρνα δίπλα από τη θάλασσα ήταν ότι έπρεπε για το βραδινό μας φαγητό και για βραδινή ξεκούραση. Συνοδεία μπύρας ξεκίνησε η κουβέντα για τη πορεία μας μέχρι εκείνη τη στιγμή και η σχεδίαση για την επόμενη μέρα και τα αξιοθέατα που θα δούμε. Γυρίζοντας στο ξενοδοχείο, ψωνίσαμε κάτι να έχουμε για πρωινό, και κουρασμένοι από τη γεμάτη σημερινή μέρα πέσαμε για ύπνο αφού το μόνο που “βλέπαμε” μπροστά μας εδώ και αρκετή ώρα ήταν το μαξιλάρι μας.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Over the Mountains... Under the Stars
Άβαταρ μέλους
goulisf
Member
Member
Δημοσιεύσεις: 406
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιουν 2010, 07:24
Gender: Male
Bike: Multistrada 620
Other: vespino 50cc
Τοποθεσία: Πατρα και σε πρασινες διαδρομες
Επικοινωνία:

Re: Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από goulisf »

4η μέρα Τετάρτη 20/9/2017 308 χλμ.

Ξυπνήσαμε και ανοίγοντας το παράθυρο αντικρίσαμε μια πανέμορφη θέα από τον κόλπο του Γυθείου που δεν θέλαμε με τίποτα να φύγουμε.
Gytheio 1.JPG
Gytheio 2.jpg
Δυστυχώς όμως έπρεπε να τη κάνουμε και γρήγορα μάλιστα γιατί μπροστά μας είχαμε πολύ δρόμο. Αφήνοντας το Γύθειο και “κόβοντας” στη μέση το τελευταίο κομμάτι του Ταΰγετου,
Gytheio to Areopoli.jpg
φτάσαμε στην Αρεόπολη και από εκεί μέσω Στούπας, Καρδαμύλης κατευθυνθήκαμε για Καλαμάτα. Τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψω τη θέα (ΜΟΝΑΔΙΚΗ :shock: :thumbsup: )με το που εμφανίστηκε ο Λακωνικός κόλπος και αρχίσαμε την άνοδο προς το υπόλοιπο κομμάτι του μεσαίου ποδιού της Πελοποννήσου.
Areopoli to Kardamili.jpg
Areopoli to Kardamili 2.jpg
Η διαδρομή γεμάτη από πορτοκαλιές, λεμονιές και ελαιόδεντρα το σήμα κατατεθέν της περιοχής. Τα εντυπωσιακά πέτρινα πυργόσπιτα είχαν τη τιμητική τους.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Over the Mountains... Under the Stars
Άβαταρ μέλους
goulisf
Member
Member
Δημοσιεύσεις: 406
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιουν 2010, 07:24
Gender: Male
Bike: Multistrada 620
Other: vespino 50cc
Τοποθεσία: Πατρα και σε πρασινες διαδρομες
Επικοινωνία:

Re: Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από goulisf »

Στη μέση της απόστασης και συγκεκριμένα στο χωριό Θαλάμες, στη πλατεία του χωριού είχε κάνει στάση ένα κονβόι από ιστορικά αυτοκίνητα, με ξένες πινακίδες τα πιο πολλά.
Mercedes.jpg
MG.jpg
Lancia Flaminia.jpg
Chevrolet Corvette.jpg
Lancia Fulvia Zagato.jpg
Σταματήσαμε για φωτογραφίες και πέσαμε πάνω σε ένα ντόπιο τύπο ο οποίος ήξερε σχεδόν τα πάντα για τα συγκεκριμένα μοντέλα. Τα “χαζέψαμε” για κάνα μισάωρο και συνεχίσαμε το ταξίδι μας.

Η επόμενη μικρή στάση ήταν στη Καρδαμύλη όπου και ήπιαμε ένα καφέ. Σε όλη τη διαδρομή μας έκαναν εντύπωση οι πολλοί βόρειο-ευρωπαίοι τουρίστες αλλά και αυτοί που έχουν αγοράσει σπίτια στη περιοχή(κυρίως Γερμανοί). Πίσω στο ταξίδι μας και πλησιάζοντας στη Καλαμάτα γεμίσαμε βενζίνη και ξεκινήσαμε μια φανταστική διαδρομή. Το “πέρασμα του Ταΰγετου”, όπως είναι γνωστός ο ορεινός δρόμος που ενώνει τη Καλαμάτα με τη Σπάρτη.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Over the Mountains... Under the Stars
Άβαταρ μέλους
goulisf
Member
Member
Δημοσιεύσεις: 406
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιουν 2010, 07:24
Gender: Male
Bike: Multistrada 620
Other: vespino 50cc
Τοποθεσία: Πατρα και σε πρασινες διαδρομες
Επικοινωνία:

Re: Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από goulisf »

Η ελληνική φύση σε συνδυασμό με την ομολογουμένως ωραία διαδρομή δημιουργεί ένα “πάσο” μοναδικής ομορφιάς που αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό αναβάτη μοτοσυκλέτας.
Taygetos 1.jpg
Taygetos 2.jpg
Taygetos 3.jpg
Taygetos 4.jpg
Το τέλος αυτού του περάσματος μας βρίσκει να επισκεπτόμαστε, για λίγο όμως, το μεσαιωνικό κάστρο του Μυστρά γιατί και λόγω της ώρας, αλλά και του τσουχτερού εισιτηρίου(12€ νομίζω) έπρεπε να συνεχίσουμε.Γενικά δεν είμαι και φαν των μεσαιωνικών και βυζαντινών χώρων όσο είμαι των αρχαιολογικών και αρχαιοελληνικών γιατί δεν θεωρώ το Βυζάντιο σαν συνέχεια της αρχαίας Ελλάδας, αλλά σαν κάτι ξένο. Ίσως αυτά που έχω διαβάσει περί της συμπεριφοράς των “βυζαντινών” απέναντι στους Έλληνες.
Mystras.jpg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Over the Mountains... Under the Stars
Άβαταρ μέλους
goulisf
Member
Member
Δημοσιεύσεις: 406
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιουν 2010, 07:24
Gender: Male
Bike: Multistrada 620
Other: vespino 50cc
Τοποθεσία: Πατρα και σε πρασινες διαδρομες
Επικοινωνία:

Re: Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από goulisf »

Αναχωρώντας από το Μυστρά, παίρνουμε την παράλληλη επαρχιακή οδό με τον αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση τη Μεγαλόπολη.
Kambos Megalopolis.jpg
Kambos Megalopolis 2.jpg
Επίσης μια καταπληκτική διαδρομή περνώντας από ορεινά χωριά όπως το Καστόρειο, ο Λογκάνικος, η Αγόριανη και το Λεοντάρι.
Georgitsi.jpg
Πριν να μπούμε στη Μεγαλόπολη στρίψαμε προς τη μεριά της Ηλείας, έχοντας κατά νου να πάμε στην αγία Θεοδώρα με το παράξενης από επιστημονικής απόψεως εκκλησάκι που στη σκεπή του “αναδύονται” δεκάδες κλαδιά από πλατάνια και αν μας περίσσευε χρόνος στο ναό του Επικούριου Απόλλωνα. Βέβαια “καιγόμουν” για το δεύτερο, αλλά το εκκλησάκι της αγίας Θεοδώρας ήταν πιο μπροστά στο δρόμο μας.

Απογευματάκι φτάσαμε στο εκκλησάκι, και πιστεύεις δεν πιστεύεις κάτι νιώθεις αντικρίζοντας το θέαμα των κλαδιών να έχουν ανοίξει στα δύο τους τοίχους και να αναδύονται σαν χέρια πάνω από τη σκεπή.
Ag.Theodora 2.jpg
Ag.Theodora 3.JPG
Δυστυχώς όμως και εδώ η ορθόδοξη εκκλησία έχει βάλει το χέρι της, καθιστώντας το μικρό αυτό προσκύνημα σε παζάρι με λογής κομποσκοίνια και εικόνες. Τέλος πάντων ας μην κακοκαρδίσω κανέναν, γιατί η πίστη είναι υπόθεση προσωπική είτε πιστεύεις στον Χριστό, στο Βούδα, στο Μωάμεθ. Λόγω του προχωρημένου της ώρας η επίσκεψη στο ναό του Eπικούριου Απόλλωνα ανεβλήθη για άλλη φορά.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Over the Mountains... Under the Stars
Άβαταρ μέλους
goulisf
Member
Member
Δημοσιεύσεις: 406
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιουν 2010, 07:24
Gender: Male
Bike: Multistrada 620
Other: vespino 50cc
Τοποθεσία: Πατρα και σε πρασινες διαδρομες
Επικοινωνία:

Re: Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από goulisf »

Γυρνώντας στη Μεγαλόπολη “φουλάρουμε” με βενζίνη και ρωτώντας το παλληκάρι στο βενζινάδικο για τις επιπτώσεις του εργοστασίου της ΔΕΗ στην υγεία των κατοίκων της περιοχής, εισπράξαμε μια στενάχωρη απάντηση “ Άστα φίλε, και τι να κάνεις;”...- η σιωπή είναι χρυσός. Διασχίσαμε σχεδόν όλη τη πόλη για να βγούμε στην επαρχιακή οδό, για να κατευθυνθούμε για τον τελικό μας προορισμό για σήμερα, τη Δημητσάνα. Η ώρα πλησιάζει 20:00 και το σκοτάδι έχει απλωθεί στα βουνά της Γορτυνίας, κάποια από τα οποία έπρεπε να διασχίσουμε για να φτάσουμε στη πρωτεύουσά της. Επειδή όμως ήμασταν στα μέσα Σεπτέμβρη και το υψόμετρο της περιοχής δεν είναι αμελητέο, άρχισαν τα “όργανα”. Και εννοώντας όργανα μιλάμε για μια ομίχλη άνευ προηγουμένου. Κυριολεκτικά δε βλέπαμε στα δύο μέτρα τίποτα.
Omihli.jpg
Και επειδή ο δρόμος, μου ήταν άγνωστος, ανοίγω τα alarm της μηχανής , τη μεγάλη σκάλα για να με βλέπουν(βέβαια εμένα η αντανάκλαση στην ομίχλη με τύφλωνε) και “γαντζώθηκα” στη μηχανή.
Omihli 2.jpg
Για κάνα τέταρτο που κράτησε όλο αυτό ψιλό-τρόμαξα για να πω την αλήθεια, αλλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Βλέποντας στο βάθος τα φώτα της Στεμνίτσας αναθάρρησα γιατί μετά από λίγα χιλιόμετρα θα φαινόταν η Δημητσάνα. Όπως και έγινε. Το ξενοδοχείο που είχαμε δει από το Internet ήταν λίγο έξω από τη πόλη οπότε γρήγορα για το δωμάτιο, ξεφόρτωμα τα πράγματα και καρφί για μάσσα, μιας και το μεσημεριανό τσιμπολόγημα στο Μυστρά είχε κιόλας εξαφανιστεί από τα στομάχια μας.
Ta vouna apo Dimitsana.JPG
Η μοναδική αξιόλογη ταβέρνα που ήταν ανοιχτή και είχε κόσμο, ήταν στο κέντρο της πόλης οπότε βουρ. Αφού παραγγείλαμε και αρχίσαμε να τρώμε, μας ρώτησε ο 35άρης ιδιοκτήτης της ταβέρνας από πού ερχόμαστε. Του εξήγησα το tour που κάναμε και ο αθεόφοβος μου πετάει την εξής ατάκα… “καλά μωρέ και συ, με Ducati Multistrada που πάς; Τι πάτε και αγοράζετε;”. “Δεν αρχίσαμε καλά”, λέω μέσα μου και του πιάνω κουβέντα για να δω τι ρόλο βαράει. Και πάνω στη κουβέντα μου πετάει την ατάκα.. “Κι εγώ Ducati Multistrada έχω, και μάλιστα το 1000”. Το γέλιο μεταξύ μας πήγε σύννεφο εξιστορώντας μου πως την απόκτησε, αφού όλοι οι γνωστοί του, του έλεγαν την ατάκα που μου είχε πει και μένα. Από ΚΤΜ duke ξεκίνησε και το γύρισε σε Multi. “Το μηχανάκι” μου λέει “φίλε, είναι αλλού. Στρίβει πριν να γείρω το τιμόνι”. “Στρίβει με τη σκέψη” του λέω. Και για μία ώρα είχε παρατήσει το μαγαζί και καθόμαστε παρέα, μιλώντας για μηχανές, εκδρομές και motogp καθώς ήταν και οπαδός του Vale. Κουρασμένοι καθώς ήμασταν και πλησίαζε η ώρα 01:00 το πρωί, τον αποχαιρετήσαμε και κατευθυνθήκαμε στο ξενοδοχείο για να ξεραθούμε στον ύπνο.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Over the Mountains... Under the Stars
Άβαταρ μέλους
goulisf
Member
Member
Δημοσιεύσεις: 406
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιουν 2010, 07:24
Gender: Male
Bike: Multistrada 620
Other: vespino 50cc
Τοποθεσία: Πατρα και σε πρασινες διαδρομες
Επικοινωνία:

Re: Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από goulisf »

5η μέρα Πέμπτη 21/9/2018 203 χλμ.

Το πρωί σηκωθήκαμε, μαζέψαμε τα πράγματά μας και κατεβήκαμε για πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, μιας και ήταν το μοναδικό που είχαμε κλείσει με πρωινό. Η σημερινή μέρα ήταν η τελευταία του ταξιδιού αφού αργά το απόγευμα θα γυρίζαμε στη “βάση” μας. Ξεκινήσαμε λοιπόν την ορεινή μας διαδρομή με κατεύθυνση το χωριό Λαγκάδια, συνεχίζοντας για Τρόπαια και από κει παράλληλα με το ποταμό Λάδωνα για Κλειτορία.
Lagadia Arkadias.jpg


Περνώντας τα εν λόγω χωριά η κίνηση που συναντήσαμε ήταν αμελητέα οπότε η ώρα άφιξης στον τελικό μας προορισμό θα ήταν πιο σύντομη. Αμ δε!!! Έχοντας φτάσει στο χωριό Πτεριά μετά τα Τρόπαια,
Pros Ladona.JPG
και αφού είχαμε παράλληλα το ποταμό και είχαμε πάθει πλάκα με τη μοναδική θέα,
Ladonas.jpg
στρίβουμε σε ένα δρόμο που το GPS μου τον εμφάνιζε χωματόδρομο αλλά δεν ήξερα για πόσα χιλιόμετρα. Και ξεκινάει το μαρτύριο… ο δρόμος ξεκίνησε κακοτράχαλη άσφαλτος και κάπου-κάπου γινόταν βατός χωματόδρομος.
Diadromi ston Ladona.jpg
Σε ένα χωριό κάτι εργάτες που έφτιαχναν μια σκεπή σε ένα σπίτι μας κοιτούσαν σαν εξωγήινοι, σαν να λέγανε “που πάτε ρε μ@λάκες από ‘δω;;;”. Λίγο παρακάτω ο δρόμος αρχίζει και αγριεύει, με τις κοτρώνες και μικρά αλλά αιχμηρά κομμάτια βράχων να γίνονται απαραίτητο αξεσουάρ της διαδρομής. Αρχίζω να ξεφυσάω και να παραμιλώ. Ο φίλος μου να με ρωτάει: “Πάμε καλά από δω; Θα διαλύσουμε τη μηχανή”. “Το GPS μου δείχνει ότι πάμε σωστά αλλά ο χωματόδρομος για πόσο θα κρατήσει, δε ξέρω”. Αρχίζει πάλι ο βατός χωματόδρομος και αρχίζω και ηρεμώ . “Εντάξει πιστεύω τελείωσε το μαρτύριο”, μονολογώ. Ήταν η ιδέα μου όμως, γιατί μετά από κάνα χιλιόμετρο αρχίζει πάλι το μαρτύριο. Τα αμορτισέρ να δουλεύουν ακατάπαυστα. Εμφανίζεται στο βάθος ένα φορτηγάκι με ένα ντόπιο κτηνοτρόφο, κάνοντας και ο ίδιος μανούβρες για να αποφύγει τις κοτρώνες. Τον σταματάω και τον ρωτάω αν πάμε καλά από εδώ για να βγούμε στην επαρχιακή Πατρών-Τριπόλεως(την 111) και να πάμε προς Κλειτορία. “Καλά πάτε, αλλά ο δρόμος παρακάτω γίνεται χειρότερος!!!”. Δύο σταγόνες κρύου ιδρώτα κύλησαν στο μέτωπό μου. “Και προσέξτε γιατί παρακάτω έχει τσοπανόσκυλα!!!”(Μούσκεμα στον ιδρώτα). “Τσοπανόσκυλα!!!” ψέλλισα… Τη γ@μήσαμε!!! :shock: :shock: :run: Θα φάνε και τα κόκκαλα μας!!!(Μια ιστορία-θρύλο που είχα ακούσει για κάποιον γνωστό, είχε αφήσει τη μηχανή έξω σε ένα χωριό και του είχαν φάει τα λάστιχα της μηχανής. Τι δί@ολο, σιδεροφάγοι ήταν). Δε φόραγα adidas αλλά sidi , οπότε λέω σήμερα αν χρειαστεί θα “παίξω” μπάλα με τις μπότες. :sos: :peace: Αλληλοκοιταχθήκαμε με το φίλο μου και κινηθήκαμε σιγά με τη μοτοσυκλέτα λες και είμαστε σε περίπολο και είχαμε περάσει τις γραμμές του εχθρού. :killer2: Στο βάθος ακούγονταν ψαλμωδίες τετράποδων ζώων (Ωχ-ωχ), αλλά η άκρη του ματιού μου έπιασε και μια φιγούρα. Ήταν ο τσοπάνης. Οι σφυγμοί μου επανήλθαν σε φυσιολογικούς ρυθμούς. “Βάστα το σκύλο καπετάνιε μη μας κάνει κομμάτια.”, του είπα και χαμογέλασε. Τον ρωτήσαμε πως και σε αυτή την ωραία διαδρομή, πλάι στο ποταμό δεν υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος. Μου απάντησε με ατάκα άλλα Μαυρογιαλούρου. “Βγήκε κονδύλι ενός εκατομμυρίου €, οι μελέτες στοίχισαν μισό εκατομμύριο, έριξαν 500 μέτρα άσφαλτο και τα υπόλοιπα τα ‘βαλαν στη τσέπη τους”. Μείναμε πραγματικά άφωνοι, :ranting: :angry2: με το μόνο πράγμα που ακουγόταν να ήταν ο σκύλος που γάβγιζε πραγματικά σαν λυσσασμένος. Τον χαιρετήσαμε , ανοίξαμε το γκάζι, ευτυχώς χωρίς απώλειες και συνεχίσαμε το βασανιστικό ταξίδι μας. Κάποια στιγμή μπροστά μας ο δρόμος γίνεται ανηφορικός και μόνο μηχανές endurο θα μπορούσαν να συνεχίσουν, αλλά δεν γινόταν αλλιώς. Η φουρκέτα που βλέπαμε στο βάθος ήταν η πιο μεγάλη πρόκληση όλου του ταξιδιού. Αφού δεν έσκασαν τα λάστιχα της μηχανής πάνω σε αυτά τα κοφτερά βράχια, δεν φοβόμουν τίποτα. :thumbsup: Και ήρθε η ώρα της επιλογής λίγο πιο κάτω σε ένα τσιμεντένιο γεφυράκι, μιας και ο ένας δρόμος συνεχιζόταν σε δύο ίδιους. Επιλέξαμε το σωστό, ελέω Google Maps, :thanks: και συνεχίσαμε προς τη σωτηρία μας. Εμφανίστηκε η άσφαλτος και όλα ξεκίνησαν να λειτουργούν φυσιολογικά(καρδιά, παλμοί, αμορτισέρ). Μπήκαμε στην επαρχιακή οδό και ανεβήκαμε προς Κλειτορία για μια στάση που τη περιμέναμε πως και πως μετά από τέτοια μαρτυρική διαδρομή.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Over the Mountains... Under the Stars
Άβαταρ μέλους
goulisf
Member
Member
Δημοσιεύσεις: 406
Εγγραφή: Σάβ 19 Ιουν 2010, 07:24
Gender: Male
Bike: Multistrada 620
Other: vespino 50cc
Τοποθεσία: Πατρα και σε πρασινες διαδρομες
Επικοινωνία:

Re: Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από goulisf »

Ο καφές και το τσιγάρο, μου φάνηκε σαν μια μοναδική απόλαυση κάτω από τα πλατάνια του καφενείου στη πλατεία. Τσιμπήσαμε και κάτι, αφού είχε πάει μεσημέρι και το στομάχι μας έκανε σαν ξηροκάμπανο σε φουλ λειτουργία. Λίγο αργότερα στην πλατεία εμφανίστηκαν και κάνα τεσσάρι μηχανές , οι γνωστές μηχανές της Αρείας φυλής και όπως έπιασε το αυτί μου έλεγαν για την ωραία διαδρομή από Καλάβρυτα, που μόλις είχαν κάνει. “Εγώ να βλέπατε από πού πέρασα!!!” σιγοψιθύρισα, “εντουράδα έκανα σήμερα!!!”. Τελευταίο γέμισμα του ρεζερβουάρ για αυτό το ταξίδι και συνέχεια στο τελευταίο κομμάτι μας μέσω των χωριών Άνω Κλειτορία και Αροάνια από έναν ωραίο ορεινό δρόμο και σχεδόν κορυφογραμμή
Meta tin Kleitoria.jpg
ώστε να φτάσουμε στην επαρχιακή οδό(111)
Tripotama Achaias.jpg
και από εκεί τη γνώριμη διαδρομή προς Πάτρα. Αργά το απόγευμα φτάσαμε στη Πάτρα, και επιστρέψαμε στα σπίτια μας κουρασμένοι αλλά και ευχαριστημένοι από το πενθήμερο ταξίδι μας.

Προτεινόμενες διαδρομές για όποιον δεν έχει πάει
Αίγιο – πλάτανος Αιγίου ΑΧΑΙΑ
Λουτρά ωραίας Ελένης – Ναύπλιο (μέσω Λυγουριού) ΚΟΡΙΝΘΙΑ-ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Αχλαδόκαμπος ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Στάδιο – Αγ.Πέτρος ΑΡΚΑΔΙΑ
Αγ.Πέτρος – Άστρος ΑΡΚΑΔΙΑ
Λεωνίδιο – Σκάλα(μέσω Κοσμά) ΑΡΚΑΔΙΑ-ΛΑΚΩΝΙΑ
Μονεμβασιά – Νεάπολη ΛΑΚΩΝΙΑ
Γύθειο – Καλαμάτα (μέσω Αρεόπολης) ΛΑΚΩΝΙΑ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Πέρασμα Ταΰγετου ΜΕΣΣΗΝΙΑ-ΛΑΚΩΝΙΑ
Σπάρτη – Μεγαλόπολη(επαρχιακή οδός) ΛΑΚΩΝΙΑ-ΑΡΚΑΔΙΑ
Μεγαλόπολη – Τρόπαια ΑΡΚΑΔΙΑ
Κλειτορία – Τριπόταμα ΑΧΑΙΑ-ΗΛΕΙΑ

Αποτίμηση του ταξιδιού

Ημερομηνία ταξιδιού 17/09 – 21/09/2017
Συνολικά χιλιόμετρα 1.131 χλμ.
Έξοδα βενζίνης 135€
Διαμονή και διατροφή 120€
Σύνολο εξόδων 255€

Επίλογος

Μετά από 6 χρόνια είχα τη τύχη, τη θέληση και την οικονομική δυνατότητα(σημαντικός παράγοντας στην Ελλάδα της κρίσης) να ταξιδέψω πάλι όπως παλιά και να αισθανθώ κάτι από αυτό που αισθανόμουν στα ταξίδια που έκανα τότε. Μετά από ένα σχεδόν πενθήμερο ταξίδι και οδηγώντας περίπου τα 3/4 της Πελοποννήσου από ορεινούς δρόμους και περάσματα, κατάλαβα και πάλι για πολλοστή φορά ότι και 100 χλμ. να κάνεις, αν το κάνεις επειδή το θέλεις και έχεις καλή διάθεση, θα περάσεις καλά. Γύρισα “γεμάτος” οδηγική απόλαυση, εμπειρίες , εικόνες και μυρωδιές της ελληνικής φύσης, ευτράπελα. Τόπους που είχα ξαναβρεθεί, αλλά και τόπους που σε κάποιο προηγούμενο ταξίδι δεν ήταν μέσα στα πλάνα μου.

Βέβαια άσχημη εντύπωση μου έκαναν αυτά που μου είπαν απλοϊκοί άνθρωποι και κατάλαβα ότι η νοοτροπία αρκετών δεν αλλάζει, όπως τα γεγονότα που μου είπε ο τσοπάνης στο Λάδωνα για την κατάληξη του έργου ασφαλτόστρωσης του παράλληλου δρόμου με το ποταμό, ο οποίος αν είχε φτιαχτεί θα έφερνε αγροτουρισμό στην περιοχή, θα διευκόλυνε τους αγρότες στις εργασίες τους(ζώα, εμπορεύματα). Και προπάντων δε θα ήταν ξεχασμένοι, όπως π.χ. στα Άγραφα που δύο φορές έχω προσπαθήσει να πάω αλλά και τις δύο φορές δεν υπήρχε άσφαλτος(αν φτιάχτηκε γράψτε λάθος). Και όλα αυτά τα γράφω επηρεασμένος από το φετινό ταξίδι μου στα Βαλκάνια και σε σχέση με αυτά που είδα. Αλλά αυτά στο επόμενο ταξιδιωτικό μου. Ας ελπίσουμε σε καλύτερες μέρες για όλους μας.

Ευχαριστώ και καλούς δρόμους!!!

Stay tuned!!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Over the Mountains... Under the Stars
Άβαταρ μέλους
mycolnago
Born Ducatista
Born Ducatista
Δημοσιεύσεις: 2117
Εγγραφή: Πέμ 17 Σεπ 2009, 18:37
Gender: Male
Bike: SS750
Other: Kreidler florett TM
Τοποθεσία: Αθηνα

Re: Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από mycolnago »

Άξιος...............................................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :hibye: :hibye: :hibye: :hibye: :hibye: :hibye:
Άβαταρ μέλους
Bart
Born Ducatista
Born Ducatista
Δημοσιεύσεις: 2085
Εγγραφή: Τρί 13 Σεπ 2011, 00:40
Gender: Male
Bike: Monster S4R
Other: 749s & m900
Τοποθεσία: Να εδώ

Re: Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από Bart »

Πολύ Όμορφα
Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες
Πάντα όρθιοι :cool:
I've heard it all,I've seen it all,I've done it all.I just don't remember any of it!
Άβαταρ μέλους
argy
R U a Ducatista?
R U a Ducatista?
Δημοσιεύσεις: 6800
Εγγραφή: Κυρ 24 Ιούλ 2011, 07:18
Bike: 848

Re: Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από argy »

Ωραίος φίλε,μας ταξιδεψες :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
jordano
Full Member
Full Member
Δημοσιεύσεις: 532
Εγγραφή: Δευ 04 Ιουν 2012, 12:49
Gender: Male
Τοποθεσία: θΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Re: Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από jordano »

:thumbsup:
:hibye:
ὤλετο μέν μοι νόστος, ἀτὰρ κλέος ἄφθιτον ἔσται
Άβαταρ μέλους
KRS
Born Ducatista
Born Ducatista
Δημοσιεύσεις: 2587
Εγγραφή: Κυρ 05 Απρ 2009, 21:17
Gender: Male
Τοποθεσία: KAΛΑΜΑΤΑ

Re: Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από KRS »

Καταρχήν, καλές βόλτες με το μούλτι!

Τις περισσότερες top διαδρομές της Πελοποννήσου της έκανες.

Την επόμενη φορά που θα κάνεις τουρ, βάλε στα υπόψη τα εξής:

Μετά το Λεωνίδιο παίρνεις το δρόμο για Φωκιανό και καταλήγεις στο Κυπαρίσσι για καφέ.
Από κει ανεβαίνεις για Μολάους και βλέπεις την απέραντη θέα του Μυρτώου.
Βενζίνη οπωσδήποτε στο Λεωνίδιο γιατί μέχρι Μολάους δεν υπάρχει πρατήριο.
Από κει κατεβαίνεις Γύθειο και στην Αρεόπολη αντι να πας προς Οίτυλο και Μεσσηνιακή Μάνη παίρνεις κατεύθυνση προς Μαρμάρι. Συναντάς τη Βάθεια, το Μαρμάρι, το Πόρτο Κάγιο και άλλα ενδιαφέροντα χωριά ενώ η επίσκεψη στο νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης το ακρωτήρι Ταίναρο, επιβάλλεται.

Την επίσκεψη στο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα μπορείς να τη συνδυάσεις και τη φανταστική διαδρομή Καρύταινας-Ανδρίτσαινας.

Keep travelling!
-ΧΡΗΣΤΟΣ-

Οι αντρες οδηγανε κατω απο την τιμονοπλακα !!!!!

S.T.R

scuadra tryferoudia racing
Άβαταρ μέλους
gonzo
Full Member
Full Member
Δημοσιεύσεις: 866
Εγγραφή: Κυρ 29 Σεπ 2013, 12:55
Gender: Male
Other: Tuono v4

Re: Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από gonzo »

Ωραίος . Και εγώ φέτος πήγα Οίτυλο και Μαρμάρι με γυναίκα και αμαξι νοσταλγούσα τη μηχανή :innocent2:
Μας ταξιδεψες μπράβο και πάλι
F@ck scooters
tasos12
Newbie
Newbie
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Τρί 18 Σεπ 2018, 22:25
Gender: Male
Bike: ST3

Re: Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από tasos12 »

Πολύ ωραία διαδρομή μας ταξίδεψες μαζί σου με την ζωντανή σου περιγραφή :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
Raf
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5679
Εγγραφή: Τετ 18 Ιαν 2012, 08:50
Gender: Male
Bike: Monster 900
Other: Ss1000ds
Τοποθεσία: Πειραιας

Re: Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από Raf »

ΣΩΡΑΙΟς και Αξιος :hibye:
Οι αντρες οδηγανε κατω απο την τιμονοπλακα !!!!!
Άβαταρ μέλους
Raf
Administrator
Administrator
Δημοσιεύσεις: 5679
Εγγραφή: Τετ 18 Ιαν 2012, 08:50
Gender: Male
Bike: Monster 900
Other: Ss1000ds
Τοποθεσία: Πειραιας

Re: Πελοπόννησος alla Ducatista 2017

Δημοσίευση από Raf »

gonzo έγραψε:Ωραίος . Και εγώ φέτος πήγα Οίτυλο και Μαρμάρι με γυναίκα και αμαξι νοσταλγούσα τη μηχανή :innocent2:
Μας ταξιδεψες μπράβο και πάλι
Του χρονου με πουλμαν φιλε :wsmile: :wsmile: :wsmile:
Οι αντρες οδηγανε κατω απο την τιμονοπλακα !!!!!
Απάντηση